Dominique Strauss-Kahn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dominique Strauss-Kahn
Strauss-Kahn, Dominique (official portrait 2008).jpg
Direktur Pelaksana Dana Moneter Internasional ke-10
Lungguh
1 November 2007 – 19 Mèi 2011
Kadhisiki Rodrigo Rato
Kagantèni John Lipsky (Sementara)
Rerincèn priangga
Lair (1949-04-25) 25 April 1949 (umur 68)
Neuilly-sur-Seine, Paris, Prancis
Bangsa Prancis
Parté pulitik Parté Sosialis
Sisihan Anne Sinclair

Dominique Strauss-Kahn utawa luwih misuwur karo "DSK" (lair ing Neuilly-sur-Seine, Paris, Prancis, 25 April 1949; umur 68 taun) ya iku ékonom, pengacara, lan pulitikus saka Prancis lan uga dadi anggota Parté Sosialis.[1] Dhèwèké asalé saka ètnis Yahudi Sephardic lan Ashkenazic.[1] Periode 1951-1960, dhèwèké manggon ing Agadir, Maroko.[1] Sawisé kadadéan lindhu ana ing Maroko, dhèwèké pindhah menyang Monako nalika taun 1960.[1] Dhèwèké balik menenh menyang Paris lan mlebu ing SMA nganti tekan olèh gelar Ph.D ana ing babagan ngèlmu ékonomi lan ukum saka Universiti Paris X (Nanterre).[2] Saliyané gabung karo Persatuan Pelajar Kuminis, dhèwèké uga mèlu gabung ana ing Pusat Studi lan Riset Wiyata Sosialis (CERES). Periode 1977-1982, dhèwèké dadi guru mikroékonomi lan makroékonomi ing University of Nancy-II (1977-1980), École nationale d'administration (ENA), lan nampa gelar guru besar ékonomi ing Sciences-Po. Dhèwèké olèh gelar Dhoktor ana ing babagan Ékonomi saka Universitas Paris lan dhèwèké banjur makarya dadi asistèn profésor ana ing universitas iku.[2] Taun 1978, Universitas Paris ndadèkaké dhèwèké Professor dengan tenure.[2] Ana ing jaman Perdana Menteri Lionel Jospin, dhèwèké njabat menteri keuangan lan ékonomi Prancis.[2] Dhèwèké sukses ngurangi defisit publik, kang ndadèkaké Prancis bisa gabung karo Uni Éropah.[2] Dhèwèké mundur sawisé dituduh nindakaké penggelapan properti l ana ing pungkasané dhèwèké dinyatake bersih.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d "Strauss-Kahn Terjerat Soal Kriminal", Kompas (Jakarta), 16 May 2011 
  2. ^ a b c d e f Dominique Strauss-Kahn, International Monetary Fund. Diakses padha 16 Mèi 2010.