Dominique Strauss-Kahn

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Dominique Strauss-Kahn
Strauss-Kahn, Dominique (official portrait 2008).jpg
Direktur Pelaksana Dana Moneter Internasional ke-10
Lungguh
1 November 2007 – 19 Mei 2011
Kadhisiki Rodrigo Rato
Kagantèni John Lipsky (Sementara)
Rerincèn priangga
Lair 25 April 1949 (umur 67)
Neuilly-sur-Seine, Paris, Perancis
Bangsa Perancis
Parté pulitik Parté Sosialis
Sisihan Anne Sinclair

Dominique Strauss-Kahn utawa luwih dikenal karo "DSK" (lair ing Neuilly-sur-Seine, Paris, Perancis, 25 April 1949; umur 67 taun) ya iku ekonom, pengacara, lan politikus saka Perancis lan uga dadi anggota Parté Sosialis.[1] Dheweke asale saka etnis Yahudi Sephardic lan Ashkenazic.[1] Periode 1951-1960, dheweke manggon ing Agadir, Maroko.[1] Sawise kadadeyan lindhu ana ing Maroko, dheweke pindah menyang Monako nalika taun 1960.[1] Dheweke balik menenh menyang Paris lan mlebu ing SMA nganti tekan oleh gelar Ph.D ana ing babagan ilmu ékonomi lan ukum saka Universiti Paris X (Nanterre).[2] Saliyane gabung karo Persatuan Pelajar Komunis, dheweke uga melu gabung ana ing Pusat Studi lan Riset Pendidikan Sosialis (CERES). Periode 1977-1982, dheweke dadi guru mikroékonomi lan makroékonomi ing University of Nancy-II (1977-1980), École nationale d'administration (ENA), lan nampa gelar guru besar ékonomi ing Sciences-Po. Dheweke oleh gelar Dhoktor ana ing bidang Ekonomi saka Universitas Paris lan dheweke banjur kerja dadi asisten profesor ana ing universitas iku.[2] Taun 1978, Universitas Paris ndadekake dheweke Professor dengan tenure.[2] Ana ing jaman Perdana Menteri Lionel Jospin, dheweke njabat menteri keuangan lan ékonomi Perancis.[2] Dheweke sukses ngurangi defisit publik, kang ndadekake Perancis bisa gabung karo Uni Éropah.[2] Dheweke mundur sawise dituduh nglakokake penggelapan properti l ana ing pungkasane dheweke dinyatake bersih.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d "Strauss-Kahn Terjerat Soal Kriminal", Kompas (Jakarta), 16 May 2011 
  2. ^ a b c d e f (en) Dominique Strauss-Kahn, International Monetary Fund. Diakses pada 16 Mei 2010.