William Howard Taft

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
William Howard Taft
WmHTaft.jpg
Présidhèn Amérika Sarékat ka-27
Lungguh
4 Maret 1909 – 4 Maret 1913
Wakil Présidhèn James S. Sherman, (1909-1912)
Ora ana (1912-1913)
Kadhisiki Theodore Roosevelt
Kagantèni Woodrow Wilson
Rerincèn priangga
Lair September 15, 1857
Cincinnati, Ohio
Pati Maret 8, 1930(1930-03-08) (umur 72)
Washington, D.C.
Parté pulitik Républik
Sisihan Helen Herron Taft
Anak Robert Taft
Helen Taft Manning
Charles Phelps Taft II
Almamater Universitas Yale
Universitas Cincinnati
Panggaota Pengacara
Hakim
Tandha tangan

William Howard Taft (lair ing Cincinnati, Ohio, Amérika Sarékat, 15 September 1857 – pati di Washington, D.C., 8 Maret 1930 ing yuswa 72 taun) ya iku politikus Amérika Sarékat[1]. Taft ya iku Presiden Amérika Sarékat sing ka-27,[2] Ketua Mahkamah Agung sing kesepuluh (1921-1930)[3], ketua konservatif progresif saka Parté Républik ing abad ka-20[4], profesor chaired untuk Yale Law School, lan salah sijining pionir ing bidang arbitrasi internasional[5].

Referensi[besut | besut sumber]


Sing mengku  sadurungé:
Arthur MacArthur
Gubernur Jenderal Filipina
19011904
Diganti déning:
Luke E. Wright
Sing mengku  sadurungé:
Elihu Root
Sekretaris Perang Amerika Serikat
1 Februari 190430 Juni 1908
Diganti déning:
Luke Edward Wright
Sing mengku  sadurungé:
Theodore Roosevelt
Présidhèn Amérika Sarékat
4 Maret 19094 Maret 1913
Diganti déning:
Woodrow Wilson
Sing mengku  sadurungé:
Edward Douglass White
Ketua Mahkamah Agung Amerika Serikat
11 Juli 19213 Februari 1930
Diganti déning:
Charles Evans Hughes


Pranala njaba[besut | besut sumber]