Yitzhak Rabin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Yitzhak Rabin
יִצְחָק רַבִּין
Yitzhak Rabin

Mangsa jabatan
13 Juli 1992 – 4 November 1995
Didhisiki déning Yitzhak Shamir
Diganti déning Shimon Peres
Mangsa jabatan
3 Juni 1974 – 22 April 1977
Didhisiki déning Golda Meir
Diganti déning Menachem Begin

Miyos 1 Maret 1922
Yerusalem, Mandat Britania Palestina
Tilar donya 4 November 1995 (umur 73)
Tel Aviv, Israel
Partai pulitik Gabungan, Partai Buruh
Garwa Leah Rabin
Putra/putri Dalia Rabin-Pelossof
Yuval Rabin
Agami Yudaisme

Yitzhak Rabin Swara mirengaken (lair ing Yerusalem, Mandat Britania Palestina, sapuniki Israel, 1 Maret 1922 – tilar donya ing Tel Aviv, Israel, 4 November 1995 kanthi umur73 taun) punika satunggiling pulitikus lan jendral Israel. Rabin punika Perdhana Mentri kaping gangsal Israel taun 19741977 lan njabat malih taun 1992 dumugi panjenenganipun kapejahi taun 1995 déning Yigal Amir, satunggiling aktivis sayap tengen ingkang mboten nyengkuyung kawicaksanan ngenani Prajanjian Oslo. Rabin punika perdhana mentri Israel sepindhah ingkang dipunwiyosaken ing Israel, satunggil-satunggilipun perdhana mentri Israel ingkang kapejahi lan tiyang angka kalih ingkang tilar donya salebeting jabatanipun sasampunipun Levi Eshkol.

Nèmnèman lan Pelayanan ing Palmach[sunting | sunting sumber]

Rabin miyos ing Yerusalem ingkang mlebet bagéyan wilayah Palestina (tepatipun: Mandat Britania Palestina).

Salebetipun mangsa jabatanipun ingkang kaping kalih, panjenenganipun ngupados damel hubungan becik kaliyan Palestina. Margi upadosipun puniku, nalika taun 1994 sesarengan Yasser Arafat lan Mentri Manca Nagari Shimon Peres panjenenganipun pikantuk bebungah Nobel Perdamaian. Wonten sapérangan pihak ingkang nampik keras lelampahan perdamaianipun. Tanggal 4 November 1995, panjenenganipun tiwas dipunbrondong pluru déning sesami Yahudi ing Tel Aviv.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]



Sing mengku  sadurungé:
Tzvi Tzur
Kepala Staf Tentara Pertahanan Israel
1964 - 1968
Diganti déning:
Chaim Bar-Lev
Sing mengku  sadurungé:
Avraham Harman
Duta Besar Israel untuk Amerika Serikat
1968 - 1973
Diganti déning:
Simcha Dinitz
Sing mengku  sadurungé:
Golda Meir
Ketua Partai Buruh
1973 - 1977
Diganti déning:
Shimon Peres
Sing mengku  sadurungé:
Golda Meir
Perdana Menteri Israel
1974 - 1977
Diganti déning:
Menachem Begin
Sing mengku  sadurungé:
Moshe Arens
Menteri Pertahanan Israel
1984 - 1990
Diganti déning:
Yitzhak Shamir
Sing mengku  sadurungé:
Yitzhak Shamir
Perdana Menteri Israel
1992 - 1995
Diganti déning:
Shimon Peres
Sing mengku  sadurungé:
Moshe Arens
Menteri Pertahanan Israel
1992 - 1995
Diganti déning:
Shimon Peres
Sing mengku  sadurungé:
Shimon Peres
Ketua Partai Buruh
1992 - 1995
Diganti déning:
Shimon Peres


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yitzhak_Rabin&oldid=823076"