Yitzhak Rabin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Yitzhak Rabin
יִצְחָק רַבִּין
Yitzhak Rabin


Mangsa jabatan
13 Juli 1992 – 4 November 1995
Didhisiki déning Yitzhak Shamir
Diganti déning Shimon Peres
Mangsa jabatan
3 Juni 1974 – 22 April 1977
Didhisiki déning Golda Meir
Diganti déning Menachem Begin

Miyos (1922-03-01)1 Maret 1922
Yerusalem, Mandat Britania Palestina
Tilar donya 4 Novèmber 1995(1995-11-04) (umur 73)
Tel Aviv, Israèl
Partai pulitik Gabungan, Parté Buruh
Garwa Leah Rabin
Putra/putri Dalia Rabin-Pelossof
Yuval Rabin
Agami Yudaisme

Yitzhak Rabin Ngenani wuni iki mirengaken  (lair ing Yerusalem, Mandat Britania Palestina, sapunika Israèl, 1 Maret 1922 – pati ing Tel Aviv, Israèl, 4 Novèmber 1995 ing umur 73 taun) punika satunggiling pulitikus lan jendral Israèl. Rabin punika Mahamantri kaping gangsal Israèl taun 19741977 lan njabat malih taun 1992 dumugi panjenenganipun kapejahi taun 1995 déning Yigal Amir, satunggiling aktivis sayap tengen ingkang boten nyengkuyung kawicaksanan ngenani Prajanjian Oslo. Rabin punika mahamantri Israèl sepindhah ingkang dipunwiyosaken ing Israèl, satunggil-satunggilipun mahamantri Israèl ingkang kapejahi lan tiyang angka kalih ingkang tilar donya salebeting jabatanipun sasampunipun Levi Eshkol.

Nèmnèman lan Pelayanan ing Palmach[besut | besut sumber]

Rabin miyos ing Yerusalem ingkang mlebet pérangan wewengkon Palestina (tepatipun: Mandat Britania Palestina).

Salebetipun mangsa jabatanipun ingkang kaping kalih, panjenenganipun ngupados damel gayutan becik kaliyan Palestina. Margi upadosipun punika, nalika taun 1994 sesarengan Yasser Arafat lan Mantri Manca Nagari Shimon Peres panjenenganipun pikantuk bebungah Nobel Bedhamèn. Wonten sapérangan pihak ingkang nampik keras lelampahan perdamaianipun. Tanggal 4 November 1995, panjenenganipun tiwas dipunbrondong pluru déning sesami Yahudi ing Tel Aviv.

Pranala njawi[besut | besut sumber]


Kang sadurungé
Tzvi Tzur
Kepala Staf Tentara Pertahanan Israèl
1964-1968
Kang sawisé
Chaim Bar-Lev
Kang sadurungé
Avraham Harman
Duta Besar Israèl untuk Amérikah Sarékat
1968-1973
Kang sawisé
Simcha Dinitz
Kang sadurungé
Golda Meir
Ketua Parté Buruh
1973-1977
Kang sawisé
Shimon Peres
Kang sadurungé
Golda Meir
Mahamantri Israèl
1974-1977
Kang sawisé
Menachem Begin
Kang sadurungé
Moshe Arens
Mantri Pertahanan Israèl
1984-1990
Kang sawisé
Yitzhak Shamir
Kang sadurungé
Yitzhak Shamir
Mahamantri Israèl
1992-1995
Kang sawisé
Shimon Peres
Kang sadurungé
Moshe Arens
Mantri Pertahanan Israèl
1992-1995
Kang sawisé
Shimon Peres
Kang sadurungé
Shimon Peres
Ketua Parté Buruh
1992-1995
Kang sawisé
Shimon Peres