Anwar Sadat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mohammed Anwar Al Sadat
محمد أنورالسادات
Anwar Sadat cropped.jpg
Présidhèn Mesir kaping 3
Lungguh
15 Oktober 1970 – 6 Oktober 1981
Kadhisiki Gamal Abdel Nasser
Kagantèni Hosni Mubarak
Rerincèn priangga
Lair (1918-12-25)Dhésèmber 25, 1918
Mit Abu Al-Kum, Al-Minufiyah, Mesir
Pati Oktober 6, 1981(1981-10-06) (umur 62)
Kairo, Mesir
Bangsa Al Menofeia, Mesir
Parté pulitik Persatuan Arab Sosialis
(tekan taun 1977)
Parté Nasional Dhémokratik
(saka taun 1977)
Sisihan Jehan Sadat

Muhammad Anwar El Sadat (Arab: محمد أنور السادات‎, Muḥammad Anwar as-Sādāt) (25 Desember 19186 Oktober 1981) iku Présidhèn Mesir sing kaping telu, masa bektiné saka tanggal 15 Oktober 1970 nganti dhèwèké ditémbak tanggal 6 Oktober 1981. Dhèwèké anggota senior Kelompok Opsir Bébas sing nggulingaké Dinasti Muhammad Ali mawa Révolusi Mesir ing taun 1952. Sadat iku uga sawijining wong kapercayan cedhaké Gamal Abdel Nasser, sing digantiné minangka présidhèn ing taun 1970.

Salawasé sawelas taun minangka présidhèn Mesir, Sadat ngowahi arah nagara iki, lan mangkat saka prinsip-prinsip pulitik Nasserisme lan nepungaké sistém multi-parté pulitik. Kapimpinané ing Perang Oktober 1973 lan kasuksèsané ngrebut bali Sinai nggawé dhèwèké sawijining pahlawan Mesir. Nanging olèhé nekani Israèl lan Prajanjèn Damai Israèl-Mesir ndadèkaké dhèwèké digething ing Donya Arab. Yasané lan kakendelané gelem ngejak dhamé klawan Israèl ndadèkaké dhèwèké olèh pamulyan Courage of Conscience ing 11 September 1991 sacara anumerta.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anwar_Sadat&oldid=1098582"