Anwar Sadat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mohammed Anwar Al Sadat
محمد أنورالسادات
Anwar Sadat

Mangsa jabatan
15 Oktober 1970 – 6 Oktober 1981
Pejabat sadurungé Gamal Abdel Nasser
Pengganti Hosni Mubarak

Lair 25 Desember 1918
Mit Abu Al-Kum, Al-Minufiyah, Mesir
Tilar donya 6 Oktober 1981 (umur 62)
Kairo, Mesir
Kabangsan Al Menofeia, Mesir
Partai pulitik Persatuan Arab Sosialis
(tekan taun 1977)
Partai Nasional Demokratik
(saka taun 1977)
Pasangan Jehan Sadat

Muhammad Anwar El Sadat (Arab: محمد أنور السادات‎, Muḥammad Anwar as-Sādāt) (25 Desember 19186 Oktober 1981) iku Présidhèn Mesir sing kaping telu, masa bektiné saka tanggal 15 Oktober 1970 nganti dhèwèké ditémbak tanggal 6 Oktober 1981. Dhèwèké anggota senior Kelompok Opsir Bébas sing nggulingaké Dinasti Muhammad Ali mawa Révolusi Mesir ing taun 1952. Sadat iku uga sawijining wong kapercayan cedhaké Gamal Abdel Nasser, sing digantiné minangka présidhèn ing taun 1970.

Salawasé sawelas taun minangka présidhèn Mesir, Sadat ngowahi arah negara iki, lan mangkat saka prinsip-prinsip pulitik Nasserisme lan nepungaké sistém multi-partai pulitik. Kapimpinané ing Perang Oktober 1973 lan kasuksèsané ngrebut bali Sinai nggawé dhèwèké sawijining pahlawan Mesir. Nanging olèhé nekani Israel lan Prajanjèn Damai Israel-Mesir ndadèkaké dhèwèké digething ing Donya Arab. Yasané lan kakendelané gelem ngejak dhamé klawan Israel ndadèkaké dhèwèké olèh pamulyan Courage of Conscience ing 11 September 1991 sacara anumerta.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anwar_Sadat&oldid=820631"