Gamal Abdel Nasser

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gamal Abdel Nasser
Gamal Abdel Nasser

Mangsa jabatan
23 Juni 1956 – 28 September 1970
Pejabat sadurungé Muhammad Naguib
Pengganti Anwar Sadat

Lair 15 Januari 1918
Alexandria
Tilar donya 28 September 1970 (umur 52)
Kairo
Kabangsan Mesir
Partai pulitik Persatuan Arab Sosialis
Pasangan Tahia Kazem
Agama Islam Sunni

Gamal Abdel Nasser (Basa Arab: جمال عبد الناصر‎; Gamāl ‘Abd an-Nāṣir; - 15 Januari 191828 September 1970) iku Presidhèn Mesir sing kapindho. Dhèwèké dadi Présidhèn sawisé nggantèni lan menjara Muhammad Naguib ing taun 1956 nganti tilar donya ing taun 1970.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gamal_Abdel_Nasser&oldid=820620"