Elie Wiesel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Elie Wiesel
Lair 30 September 1928
Sighetu Marmaţiei, Maramureş, Rumania
Pakarya novelis, aktivis pulitik

Eliezer Wiesel (langkung asring dipunkenal minangka Elie) (miyos 30 September 1928)[1] inggih punika salah satunggaling novelis, filsuf, humanitarian, aktivis pulitik, lan korban holocaust Yahudi ingkang saged panggah gesang. Piyambakipun nyerat langkung saking 40 buku, ingkang paling misuwur antawisipun inggih punika Malam, inggih punika sawijining memoar ingkang nggamabaraken pengalaman-pengalamanipun sadangunipun Holocaust.[2]

Wiesel dipunanugrahi Penghargaan Perdamaian Nobel nalika taun 1986. Komite Nobel Norwegia nyebut piyambakipun minangka "utusan dhateng umat manungsa," lan nyathet bilih lumantar perjuanganipun kangge nglampahi "pengalaman pribadinipun piyambak ingkang ngrendhahaken umat manungsa ingkang katingal wonten ing kamp-kamp Hitler," sarta "karya praktisipun kangge perdamaian," Wiesel sampun nyamektakaken pesen ingkang kiyat ingkang ngemot "perdamaian, pendamaian, lan harkat manungsa" kangge sadaya umat manungsa.[3]

Wiesel dumunung ing Amerika Serikat, lan ngajar ing Universitas Boston.

Buku-buku[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Elie_Wiesel&oldid=1098946"