Bertha von Suttner

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Bertha von Suttner
Bertha von Suttner nobel.jpg
Bertha von Suttner u. 1906
Lair (1843-06-09)9 Juni 1843
Praha, Bohémia,
Kamaharajan Ostenrik
Pati 21 Juni 1914(1914-06-21) (umur 71)
Wina, Ostenrik-Honggari
Pakaryan Panyuka bedhamèn, juru roman
Bebungah Bebana Bedhamèn Nobel, 1905

Bertha Felicitas Sophie Freifrau von Suttner (Baronis Bertha von Suttner, jeneng cilik Countess Kinsky, Gräfin Kinsky von Wchinitz und Tettau; 9 Juni 1843 – 21 Juni 1914) iku panyuka bedhamèn lan juru roman Céko-Ostenrik. Ing taun 1905, dhèwèké dadi wanita kapisan lan siji-sijiné ing taun iku sing inganugraha Bebana Bedhamèn Nobel. Dhèwèké dadi lauréat Nobel wanita kapindho sawisé Marie Curie inganugraha ing taun 1903[1] sarta dadi lauréat Ostenrik kapisan.

Rujukan[besut | besut sumber]