Bertha von Suttner

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bertha von Suttner
Bertha von Suttner nobel.jpg
Bertha von Suttner u. 1906
Lair(1843-06-09)9 Juni 1843
Praha, Bohémia,
Kamaharajan Ostenrik
Pati21 Juni 1914(1914-06-21) (umur 71)
Wina, Ostenrik-Honggari
PakaryanPanyuka bedhamèn, juru roman
BebungahBebana Bedhamèn Nobel, 1905

Bertha Felicitas Sophie Freifrau von Suttner (Baronis Bertha von Suttner, jeneng cilik Countess Kinsky, Gräfin Kinsky von Wchinitz und Tettau; 9 Juni 1843 – 21 Juni 1914) iku panyuka bedhamèn lan juru roman Céko-Ostenrik. Ing taun 1905, dhèwèké dadi wanita kapisan lan siji-sijiné ing taun iku sing inganugraha Bebana Bedhamèn Nobel. Dhèwèké dadi lauréat Nobel wanita kapindho sawisé Marie Curie inganugraha ing taun 1903[1] sarta dadi lauréat Ostenrik kapisan.

Rujukan[besut | besut sumber]