Andrei Sakharov

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Andrei Sakharov
Андрей Сахаров
Andrei Sakharov
Andrei Sakharov
Miyos (1921-05-21)Mèi 21, 1921
Moscow, RSFSR
Tilar donya Dhésèmber 14, 1989(1989-12-14) (umur 68)
Moscow, USSR
Warga negara Uni Sovyèt
Suku bangsa Rusia
Bidhang Fisika Nuklir
Lulusan saking Moscow State University, FIAN
Kaahlian nuklir fisikawan, pambangkang, aktivis hak asasi manungsa.
Notable awards Hero of Socialist Labor (1953, 1955, 1962), Stalin Prize (1953), Lenin Prize (1956), Bebungah Nobel Perdamaian (1975), Elliott Cresson Medal (1985)

Andrei Dmitrievich Sakharov (basa Rusia: Андре́й Дми́триевич Са́харов, 21 Mei 192114 Desember 1989), punika fisikawan nuklir Sovyèt. Panjenenganipun ugi pambangkang lan aktivis HAM misuwur. Sakharov punika advokat kabébasan sipil lan réformasi ing Uni Sovyèt. Nalika taun 1975, panjenenganipun nampi Bebungah Nobel Perdamaian kanggé obahan hak asasi manungsanipun.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Andrei_Sakharov&oldid=1086331"