Aristide Briand

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Aristide Briand

Aristide Briand (lair 28 Maret 1862 – pati 7 Maret 1932 ing yuswa 69 taun) piyambakipun pulitikus sarta nagarawan Prancis ingkang naté njabat dados PM watara taun 1909-1911, 1913, 1915-1917, 1921-1922, 1925-1926 kaliyan 1929.

Briand, mbiyèn nyambut damel kaliyan Georges Benjamin Clemenceau, dados PM kaping pisanan nalika taun 1909. Peralihan taun 1920-an, piyambakipun njabat dados MenLu, sarta maringi pamanggih manawi Perancis kedah musyawarah kaliyan Républik Weimar (Jerman). Supados piyambakipun angsal Nobel Bedhamèn sesarengan kaliyan Gustav Stresemann nalika taun 1926. Taun 1928 piyambakipun napak asta Pakta Briand-Kellogg. Briand uga aktif wonten ing Liga Bangsa-Bangsa.


Didhisiki déning:
Jean-Baptiste Bienvenu-Martin
{{{jabatan}}}
1906-1908
Diganti déning:
Gaston Doumergue
Didhisiki déning:
Jean-Baptiste Bienvenu-Martin
{{{jabatan}}}
1906-1911
Diganti déning:
Antoine Emmanuel Ernest Monis
Didhisiki déning:
Edmond Guyot-Dessaigne
{{{jabatan}}}
1908-1909
Diganti déning:
Jean Louis Barthou
Didhisiki déning:
Georges Clemenceau
{{{jabatan}}}
1909-1911
Diganti déning:
Ernest Monis
Didhisiki déning:
Georges Clemenceau
{{{jabatan}}}
1909-1911
Diganti déning:
Ernest Monis
Didhisiki déning:
Jean Brun
{{{jabatan}}}
1911
Diganti déning:
Maurice Berteaux
Didhisiki déning:
Jean Cruppi
{{{jabatan}}}
1912-1913
Diganti déning:
Louis Barthou
Didhisiki déning:
Raymond Poincare
{{{jabatan}}}
1913
Diganti déning:
Louis Barthou
Didhisiki déning:
Théodore Steeg
{{{jabatan}}}
1913
Diganti déning:
Louis Lucien Klotz
Didhisiki déning:
Bienvenu Martin
{{{jabatan}}}
1914-1915
Diganti déning:
Jean Raphaël Adrien René Viviani
Didhisiki déning:
Rene Viviani
{{{jabatan}}}
1915-1917
Diganti déning:
Alexandre Ribot
Didhisiki déning:
René Viviani
{{{jabatan}}}
1915-1917
Diganti déning:
Alexandre-Félix-Joseph Ribot
Didhisiki déning:
Georges Leygues
{{{jabatan}}}
1921-1922
Diganti déning:
Raymond Poincaré
Didhisiki déning:
Georges Leygues
{{{jabatan}}}
1921-1922
Diganti déning:
Raymond Poincaré
Didhisiki déning:
Edouard Herriot
{{{jabatan}}}
1925-1926
Diganti déning:
Édouard Herriot
Didhisiki déning:
Paul Painlevé
{{{jabatan}}}
1925-1926
Diganti déning:
Édouard Herriot
Didhisiki déning:
Édouard Herriot
{{{jabatan}}}
1926-1932
Diganti déning:
Pierre Laval
Didhisiki déning:
Raymond Poincare
{{{jabatan}}}
1929
Diganti déning:
André Tardieu

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Cithakan:Kepala Pamaréntahan Prancis

Cithakan:Nobel Bedhamèn