Ferdinand Buisson

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Ferdinand Édouard Buisson (20 Desember 1841 – 16 Februari 1932) piyambakipun inggih punika akademisi, birokrat pendidikan, pasifis sarta politikus sosialis Perancis. Piyambakipun nherek kaliyan Liga Hak Asasi Manusia (LDH) nalika taun 1914 ngantos 1926.

Buisson mbiyantu nyiptakaken sistem pendidikan dasar universal sarta nonsekratarian wonten Perancis nalika taun 1880-an.

Piyambakipun angsal Bebungah Perdamaian Nobel sesarengan kaliyan politikus Jerman Ludwig Quidde nalika taun 1927.

Pirsani Ugi[sunting | besut sumber]

Referensi[sunting | besut sumber]


Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ferdinand_Buisson&oldid=979423"