Ferdinand Buisson

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ferdinand Édouard Buisson (20 Dhésèmber 1841 – 16 Fèbruari 1932) piyambakipun inggih punika akadhemisi, birokrat pendhidhikan, pasifis sarta pulitikus sosialis Prancis. Piyambakipun mlebet Liga Hak Asasi Manungsa (LDH) nalika taun 1914 ngantos 1926.

Buisson mbiyantu nyipta sistem pendhidhikan dhasar universal sarta nonsèktarian wonten Prancis nalika taun 1880-an.

Piyambakipun angsal Bebungah Katentreman Nobèl sesarengan kaliyan pulitikus Jerman Ludwig Quidde nalika taun 1927.

Pirsani Ugi[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]