Golda Meir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Golda Meir (1964)

Golda Meir, lair kanthi jeneng Golda Mabovitz, 3 Mei 1898 - 8 Desember 1978), dikenal minangka Golda Meyerson wiwit taun 1917-1956, ya iku pendhiri nagara Israèl.

Meir, mengku jabatan minangka Menteri Tenaga Kerja, Menteri Luar Negeri, lan sakbanjuré dai Perdhana Menteri Israèl kang kapapat saka 17 Maret 1969 nganti 3 Juni 1974. Miturut BBC, Golda Meir dianggep Wanita Wesi utawa Iron Lady ing Pulitik Israèl mataun taun sakdurungé gelaré kanggo njuluki Margaret Thatcher.

Uga Pirsani[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Artikel[besut | besut sumber]

Biografi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Profil[besut | besut sumber]

Biografi[besut | besut sumber]

Dokumen[besut | besut sumber]

Liyané[besut | besut sumber]


Didhisiki déning:
Yigal Allon - sementawis
Perdana Menteri Israèl
17 Maret 1969 - 3 Juni 1974
Diganti déning:
Yitzak Rabin
Didhisiki déning:
Yigal Allon - sementawis
Ketua Parté Buruh
1969 - 1974
Diganti déning:
Yitzhak Rabin


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Golda_Meir&oldid=1069893"