Pluru

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Amunisi modhèren dumadi saka:
1. proyèktil pluru, kang ditémbakaké kanthi kacepetan dhuwur;
2. slongsong, kang dadi wadhah proyèktil pluru lan mesiu;
3. Propèlan, contoné mesiu utawa cordite;
4. Rim, pérangan ngisor slongsong;
5. primèr, kang nyulut mesiu kanggo némbakaké proyèktil pluru.
Gambar:Bullet rim.jpg
Rim lan primèr sajeroning amunisi

Pluru (asal saka basa Portugis: pelouro atau pellouro), utawa kerep diarani pélor, utawa mimis iku sawijining proyèktil padhet (lumrahé kagawé saka logam timbel) kang ditémbakaké saka sawijining sanjata. Peluru ngrusak sasaran kanthi nembus nganggo tenaga kinètik kang diasilaké déning kacepetan dhuwur.

Gladri foto[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]