Pluru

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Amunisi modhèren dumadi saka:
1. proyèktil pluru, sing ditémbakaké kanthi kacepetan dhuwur;
2. slongsong, sing dadi wadhah proyèktil pluru lan mesiu;
3. Propèlan, contoné mesiu utawa cordite;
4. Rim, pérangan ngisor slongsong;
5. primèr, sing nyulut mesiu kanggo némbakaké proyèktil pluru.
Gambar:Bullet rim.jpg
Rim lan primèr sajeroning amunisi

Pluru (asal saka basa Portugis: pelouro atau pellouro), utawa kerep diarani pélor, utawa mimis iku sawijining proyèktil padhet (lumrahé kagawé saka logam timbel) sing ditémbakaké saka sawijining sanjata. Peluru ngrusak sasaran kanthi nembus nganggo tenaga kinètik sing diasilaké déning kacepetan dhuwur.

Gladri foto[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]