Houston, Texas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kota Houston
Kota
Houston montage.jpg
Gendéra Kota Houston
Gendéra
Official seal of Kota Houston
Lambang
NegaraAmérika Sarékat
Negara péranganTexas
CountyHarris, Fort Bend, and Montgomery
DiresmikanJune 5, 1837
Pamaréntahan
 • JinisMayor–council
 • WalikotaAnnise Parker
Laladan
 • Kota1.558 km2 (601,7 sq mi)
 • Land1.501 km2 (579,4 sq mi)
 • Water57,7 km2 (22,3 sq mi)
Élepasi13 m (43 ft)
Cacah warga (2008)[1][2]
 • Kota2.257.926 (ke−4)
 • Pepadhet1,471/km2 (3,872/sq mi)
 • Urban3.822.509 (ke−10)
 • Métro5.867.489 (ke−6,)
 • DemonymHoustonian
Zona wektuCST (UTC-6)
 • Usum panas (DST)CDT (UTC-5)
Kodhe laladan713, 281, 832
Kode FIPS48-35000[3]
GNIS feature ID1380948[4]
Situs wèbhoustontx.gov

Houston inggih punika salah satunggaling kutha ingkang agengipun urutan nomer sekawan wonten ing Amérika Sarékat. Lan minangka kutha ingkang paling ageng wonten ing Texas.

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Beckner, Chrisanne, Eddy Soetrisno. 2001. Buku Pintar 100 Kota Besar Bersejarah di Dunia. Jakarta : Ladang Pustaka & Intimedia.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Houston city, Texas, US Census". US Census. Dibukak ing 2010-01-02.
  2. "Texas by Place - GCT-T1-R. Population Estimates (geographies ranked by estimate)". US Census. Dibukak ing 2010-01-03.
  3. "American FactFinder". United States Census Bureau. Dibukak ing 2008-01-31.
  4. "US Board on Geographic Names". United States Geological Survey. 2007-10-25. Dibukak ing 2008-01-31.

Cithakan:Negara pérangan Texas

Cithakan:Kutha gedhé ing AS