Houston, Texas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kota Houston
Kota
Houston montage.jpg
Gendéra Kota Houston
Gendéra
Official seal of Kota Houston
Lambang
Negara Amérika Sarékat
Negara pérangan Texas
County Harris, Fort Bend, and Montgomery
Diresmikan June 5, 1837
Pamaréntahan
 • Jinis Mayor–council
 • Walikota Annise Parker
Laladan
 • Kota 1.558 km2 (601,7 sq mi)
 • Land 1.501 km2 (579,4 sq mi)
 • Water 57,7 km2 (22,3 sq mi)
Élepasi 13 m (43 ft)
Cacah warga (2008)[1][2]
 • Kota 2.257.926 (ke-4)
 • Pepadhet 1.471/km2 (3.872/sq mi)
 • Urban 3.822.509 (ke-10)
 • Métro 5.867.489 (ke-6,)
 • Demonym Houstonian
Zona wektu CST (UTC-6)
 • Usum panas (DST) CDT (UTC-5)
Kodhe laladan 713, 281, 832
Kode FIPS 48-35000[3]
GNIS feature ID 1380948[4]
Situs wèb houstontx.gov

Houston inggih punika salah satunggaling kutha ingkang agengipun urutan nomer sekawan wonten ing Amérika Sarékat. Lan minangka kutha ingkang paling ageng wonten ing Texas.

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Beckner, Chrisanne, Eddy Soetrisno. 2001. Buku Pintar 100 Kota Besar Bersejarah di Dunia. Jakarta : Ladang Pustaka & Intimedia.

Rujukan[besut | besut sumber]

Cithakan:Negara pérangan Texas

Cithakan:Kutha gedhé ing AS