Asu (shio)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rolas sato-kéwan miturut shio:
Tikus Kebo
Macan Trewèlu
Naga Ula
Jaran Wedhus
Kethèk Jago
Asu Babi

Shio asu iku salah sijiné saka rolas shio sing ana ing kalèndher Cina/Tionghoa.

Miturut kapracayan wong Tionghoa, wong sing nduwé shio asu iku wong sing setya, jujur, lan bisa dipracayani, anging dhèwèké uga bisa keras kepala lan egois.

Wong sing nduwé shio asu cocog karo wong sing nduwé shio jaran, shio trewèlu lan shio macan.

Pratélan wong-wong sing nduwé shio asu:

Contho taun-taun shio asu:

Taun-taun shio asu lan limang unsur[besut | besut sumber]

Diwiwiti Dipungksai Jinis Unsur
10 Fèbruari 1910 29 Januari 1911 Wesi
28 Januari 1922 15 Fèbruari 1923 Banyu
14 Fèbruari 1934 3 Fèbruari 1935 Kayu
2 Fèbruari 1946 21 Januari 1947 Geni
18 Fèbruari 1958 7 Fèbruari 1959 Lemah
6 Fèbruari 1970 26 Januari 1971 Wesi
25 Januari 1982 12 Fèbruari 1983 Banyu
10 Fèbruari 1994 30 Januari 1995 Kayu
29 Januari 2006 17 Fèbruari 2007 Geni
19 Fèbruari 2018 4 Fèbruari 2019 Lemah
2030 2031 Wesi
2042 2043 Banyu