Sylvester Stallone

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone 2012.jpg
Stallone ing wulan Agustus taun 2012
LairSylvester Gardenzio Stallone
(1946-07-06) Juli 6, 1946 (umur 73)
New York City, New York, U.S.
PadununganBeverly Hills, California, U.S.
WiyataMiami Dade College
University of Miami
PakaryanParaga lanang, Panganggit naskah filem, sutradhara filem
Taun aktif1970–saiki
Bebathèn
resik
Steady $400 yuta (2015)[1]
Bojo
Anak5, including Sage
Wong tuwaFrank Stallone, Sr.
Jackie Stallone
DulurFrank Stallone, Jr. (brother)
Sana jaringanwww.sylvesterstallone.com
Tandha tangan
SignatureSylvesterStallone-FirmaSly.jpg

Sylvester Gardenzio Stallone[2][3] (/stəˈln/; Basa Itali: [ɡarˈdɛntsjo stalˈloːne]; lair tanggal 6 Juli taun 1946) dhèwèké iku paraga lanang, panganggit naskah, prodhuser, lan sutradhara saka Amérika.[4] Dhèwèké iku kawentar amarga dadi peran ing filem laga Hollywood, petinju jenengé Rocky Balboa, karakter utama ing sèri filem Rocky sing cacahé 7 saka taun 1976 tekan 2015; dadi prajurit kanthi jeneng John Rambo ing filem Rambo sing cacahé ana papat, digebyakaké antarané taun 1982 tekan 2008; lan Barney Ross ing filem The Expendables cacahé telu saka taun 2010 tekan 2014. Dhèwèké dadi panganggit naskah lan ko-panganggit naskah ing punjul 14 filem ing waralaba telu sing béda-béda, lan dadi sutradhara ing akèh filem.

Filem[besut | besut sumber]

  • Rambo First Blood
  • Rocky
  • The Expendables
  • Escape Plan

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Sylvester Stallone (estimated) Net Worth", www.therichest.com, published 11-05-2015. Retrieved 11-05-2015.
  2. Felicity Thistlethwaite (November 15, 2013).
  3. "Sylvester Stallone".
  4. "Don't give up the day job.