Christopher Lee

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lee in 2013

Christopher Frank Carandini Lee CBE, CStJ (lahir 27 Mei 1922 - tilar donya 7 Juni 2015) yakuwi aktor lan musisi saka Inggris. Lee wiwitane asring main dadi paraga jahat lan kondhang merga perane dadi Count Dracula ing filem Dracula ing taun 1958. Perane kang liyane yakuwi Lord Summerisle ing filem The Wicker Man (1973), Francisco Scaramanga ing filem The Man with the Golden Gun (1974), Count Dooku ing filem seri Star Wars, lan Saruman ing filem Trilogi filem The Lord of the Rings. Mituruté dhéwé, paraga sing paling wigati ya iku minangka dadi Muhammad Ali Jinnah, pendiri Pakistan ing filem Jinnah (1998).[1]

Lee wis main ing 266 filem wiwit taun 1948, lan olèh gelar Knight Bachelor utawa satriya ing taun 2009.

Filmografi[besut | besut sumber]

Artikel utama: Filmografi Cristopher Lee

Cathetan suku[besut | besut sumber]