Christopher Lee

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lee in 2013

Christopher Frank Carandini Lee CBE, CStJ (lahir 27 Mei 1922 - tilar donya 7 Juni 2015) yakuwi aktor lan musisi saka Inggris. Lee wiwitane asring main dadi paraga jahat lan kondhang merga perane dadi Count Dracula ing film Dracula ing taun 1958. Perane kang liyane yakuwi Lord Summerisle ing film The Wicker Man (1973), Francisco Scaramanga ing film The Man with the Golden Gun (1974), Count Dooku ing film seri Star Wars, lan Saruman ing film Trilogi film The Lord of the Rings. Mituruté dhéwé, paraga sing paling wigati ya iku minangka dadi Muhammad Ali Jinnah, pendiri Pakistan ing film Jinnah (1998).[1]

Lee wis main ing 266 film wiwit taun 1948, lan olèh gelar Knight Bachelor utawa kesatria ing taun 2009.

Filmografi[besut | besut sumber]

Artikel utama: Filmografi Cristopher Lee

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Christopher_Lee&oldid=1088633"