Night Train to Lisbon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Night Train to Lisbon iku sawijining filem kang dirilis ing taun 2013. Film iki disutradarani Bille August lan dhedhasar buku roman karangané Pascal Mercier. Filmé antarané dibintangi aktor kondhang Inggris Jeremy Irons.

Sinopsis cekak[besut | besut sumber]

Sawijining dina, guru basa klasik, Raimund Gregorius mangkat saka omahé menyang sekolahé ing Bern, Swiss. Ujug-ujug nalika ngliwati kreteg weruh ana wong wadon kang arep mencolot lan nglalu. Wong wadon iku banjur dicekel lan digèrèt medhun nganti ora sida nglalu. Banjur wong wadon iku takon marang Raimund apa olèh mèlu mlaku. Banjur dhèwèké mèlu mlaku menyang kelasé. Raimund banjur wiwit ngajar lan wong wadon iku lungguh mèlu ngrungokaké. Jakèté digantung. Banjur ujug-ujug wong wadoné metu lan mlayu. Dhèwèké dioyak Raimund amarga jakèté ketinggalan lan Raimund samar. Nanging wongé wis ngilang. Ing kanthongé jakèté, Raimund nemu sawijining buku roman abasa Portugis kang ditulis déning Amadeu do Prado. Buku iku prakara rezim diktatorial Salazar lan para pambrontak kang mbaléla nglawan Salazar. Salazar iku diktator fasis Portugal. Sajeroning buku iku ana capé toko buku. Banjur toko buku iku ditekani lan dhèwèké takon kang adol apa kèlingan sapa kang tuku. Tibaké buku iku lagi waé dituku sadina sadurungé. Nalika ndeleng buku iku, ana tikèt sepur tiba. Tikèt iku saka Bern menyang Lisboa, Portugal. Banjur Raimund menyang stasiun, sapa ngerti wong wadon iku ana ing kono. Nanging wong iku ora ketemu banjur Raimund mlebu sepur. Ing Portugal dhèwèké nyoba nggolèki Amadeu do Prado.

Pratélan para paraga[besut | besut sumber]

Kritik lan panampa publik[besut | besut sumber]

Film iki olèh réaksi kang manéka warna.

David Rooney saka The Hollywood Reporter nulis manawa Billie August olèhé nyutradarani filem iki "panrapané katinggalan jaman ing endi prastawa wigati mèmper kaca buku banget,[1] kamangka Boyd van Hoeij saka kalawarti Variety ngarani filem iki sawijining "relik", dialogé bisik-bisikan lan ora akèh omongané. Saliyané iku filem iki ora tegang babar belas[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Night Train to Lisbon: Berlin Review". The Hollywood Reporter. Dijupuk February 13, 2013. 
  2. ^ "'Night Train to Lisbon' review". Variety. Dijupuk February 13, 2013.