Maladi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Maladi
22 maladi.jpg
Mantri Komunikasi dan Informatika Republik Indonesia 13
Linggih
10 Juli 1959 – 6 Maret 1962
Présidhèn Soekarno
Kang sadurungé Sudibjo
Kang sawisé Mohammad Yamin
Mantri Nagara Pemuda lan Ulah raga Republik Indonesia 3
Linggih
27 Agustus 1964 – 27 Maret 1966
Présidhèn Soekarno
Kang sadurungé Supeno
Kang sawisé Abdul Gafur
Rerincèn dhiri
Lair

(1912-08-30)Agustus 30, 1912
Nèderlan Surakarta,

Jawa Tengah, Hindia Nèderlan
Pati 30 April 2001(2001-04-30) (umur 88)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Agama Islam

R. Maladi (lair ing Surakarta, Jawa Tengah, 30 Agustus 1912 – pati ing Jakarta, 30 April 2001 ing umur 88 taun) inggih punika salah satunggalipun tokoh ulah raga Indonésia.[1][2] Panjenenganipun langkung misuwur minangka Mantri Ulah raga (1962-1967) sanajan sadèrèngipun naté njabat Mantri Penerangan (1959-1962).[1] Maladi nalika eném naté dados juru main bal-balan minangka kiper.[1] Panjenenganipun naté njabat dados Ketua Umum PSSI minangka gantosipun Ir Suratin.[1]

Présidhén Soekarno milih Maladi dados Mantri Ulah raga (1962-1967).[1] Sadèrèngipun, Maladi njabat dados Mantri Penerangan Kabinét Kerja I (10 Juli 1959-18 Fèbruari 1960) lan Kabinét Kerja II (18 Fèbruari 1960-6 Maret 1962).[1]

Nalika samanten Maladi gadhah ide ingkang brilian kanggé majengaken ulah raga, mliginipun bal-balan.[1] Nalika badhé wonten adicara Asian Games I ing New Delhi India, Maladi ndugikaken pelatih manca kanggé nglatih tim Indonésia.[1]

Minangka Nama Stadion[besut | besut sumber]

Nalika tanggal 4 Agustus 2003, pamaréntah Kutha Sala ingkang dipunpandhegani déning walikota Slamet Suryanto nggantos nama Stadion Sriwedari dados Stadion R. Maladi minangka pakurmatan dhumateng lelabetanipun tilas Mantri Ulah raga ingkang ugi dados désainer stadion wau.[3] Gantosipun nama stadion kasebat punika amargi wonten pamanggih saking Paguyuban eks Tentara Pelajar Brigade 17 Surakarta.[3] Kawitanipun nama R Maladi badhé dipunabadikaken minangka nama Stadion Manahan.[3] Nanging kanthi pamanggih kasejarahan, Pemkot Sala pungkasanipun mutusaken kanggé nggantos nama Stadion Sriwedari kémawon.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h Maladi (1912-2001) Mantan Menteri Ulah raga dan Menpen dipunundhuh tanggal 27 September 2011)
  2. Maladi dipunundhuh tanggal 27 September 2011)
  3. a b c d Tempointeraktif: Pamaréntah Kota Solo Ubah Nama Stadion Sriwedari


Pranala njawi[besut | besut sumber]

Maladi