Kevin Aprilio

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kevin Aprilio
Kevin Aprilio.jpg
LairKevin Aprilio Sumaatmadja
Pakaryanmusisi pianis
Taun aktif2008 - saiki
Wong tuwaAddie MS lan Memes

Kevin Aprilio Sumaatmadja (lair ing Jakarta, Indonésia, 7 April 1990; umur 29 taun), penyanyi saka Indonesia kang meluni grup musik Vierra, Dhèwèké anak saking pasangan musisi Addie MS lan Memes, mula Kevin Aprilio wis biyasa karo dunya musik awit cilik.[1] Dhèwèké malah wis nyinaoni piranti musik piano kanthi cara formal awit esih ana ning bangku TK.[1]

Nalika ana ning bangku SMP wiwit belajar kanggo nulis tetembangan dhéwé.[1] Babagan iki ora adoh saka cita-citané kanggo meluni jejak saka bapané, kanggo dadi musisi lan komposer.[1]

Ora namung main musik, Kevin uga nyoba babagan akting.[1] Salah sijiné pianis tunggal ning konser Musicademia Twilite Orchestra iki uga tau main ning filem-filem FTV.[1]

Ning kauripané, priya kang remen karo masakan jepang iki dikabaraké lagi cedhak karo artis enom, ya iku Putri Titian.[1]

Ning taun 2009, Kevin wiwit yasa karir ning dunya musik luwih serius manèh kanggo marnai dunya musik Indonésia.[1] Bebarengan karo kanca-kancané dhèwèké mbentuk grup musik kang dijenengi Vierra lan single andalané 'Dengarlah Curhatku'.[1] Dhèwèké ora main-main karo kontrak kerja.[2] Amarga akèh kadadian, grup band metu saka label musik amarga grup musik mau ora merhatikaké isi saka kontrak kerja.[2]

Mula kanggo ati-ati ning akiré, Kevin ngusahakaké supaya grup musiké ora sembarangan nyetujui kontrak kerja.[2] Dhèwèké péngin bermusik kanthi tenang, lan wegah mumet amarga kontrak kerja.[2] Akiré kanggo ati-ati babagan kontrak kerja, kevin lan grup musiké nyerahaké babagan kontrak kerja karo pangacara kang paham karo hukumé.[2] Supaya aktifitasé ning dunya musik ora keganggu karo urusan kontrak.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i biografi kevin aprilio dipununduh tanggal 16 Juli 2011
  2. a b c d e f Kevin Aprilio: Kami Tak Main-Main Dengan Kontrak dipununduh tanggal 16 Juli 2011