Vierra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
VIERRA
Vierra.jpg
Pratélan latar wuri
SakaJakarta, Indonesia
GénrePop rock
Mangsa akarya2008-saiki
LabèlMusica Studios
AnggotaKevin Aprilio
Widy Soediro Nichlany
Raka Cyril Damar
Satryanda Widjanarko

Vierra, band musik saka Jakarta, Indonesia kang diwangun ning sasi November 2008, band iki dianggotani déning 4 personil ya iku Kevin Aprilio (piano/keyboard), Widy Soediro Nichlany (vokal), Raka Cyril Damar (gitar), lan Satryanda Widjanarko (drum), awalé saka perkenalan ing donya maya, yakni Friendster, Kevin Aprilio (piano, keyboard), Widy Soediro Nichlany (vokal), Raka Cyril Damar (gitar), lan Satryanda Widjanarko (drum) mutuse gabung ing grup band kang akhire diwenei nama Vierra ing wulan November 2008[1]

Kevin kang sadurungé luwih disit dikenal, saliyané dadi putrané pasangan musisi Addie MS lan Memes, ya sempat muncul dadi juru main FTV, saka kekancan mau karo Trian, sang drummer, akhire liwat donya maya bisa nyatuké personel Vierra liyané.[1]

Ngusung jinis musik power pop banjur diimbangi sentuhan musik ala Disney, Vierra menggebrak karo debut album perdana, FIRST LOVE, karo single perdana Dengarkan Curhatku, vokal Widy kang ceria lan khas remaja, Vierra mampu mènèhi nuansa kang béda ing belantika musik Indonesia.[1]

Sukses karo single pertamané, Vierra ngetokke single-single liyané, kaya Perih lan Bersamamu terbukti mampu bisa diterima para Vierrania, sebutan khas kanggo fans Vierra.[1]

Taun 2011, Widy kang dadi vokalisé grup band iki kening kasus pelecehan sèksual nanging acara Gebyar Nasional Ifa 2011 ing Gedung Ifa jl. Viktor BSD No. 88, Serpong, Tangerang, Sabtu (9/7), grup band iki tetep tampil komplit.[2]

Widy kang dadi kurban pelecehan sèksual pirang dina kapungkur katon ora ana sing owah, saka aksi panggungne tekan gaya pakaian kang rada terbuka ing pérangan dhuwur.[2] Ana ing panggung, Widy nganggo klambi longgar garis-garis putih lan ungu, ing pérangan pundaké terbuka kang dipadu karo clana dawa ireng mlethet.[2]

30 menit suwiné band kang digawangi Kevin Aprilio lan kanca-kanca ngibur penonton Gebyar Nasionl Ifa 2011, ora kurang 6 lagu hits wis ditembangaké Penonton terhibur karo penampilan Vierra.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d Biografi Vierra dipununduh tanggal 20 Juli 2011
  2. a b c d Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Vierra 2

\