Wiki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wiki-jv.png

Wiki iku macem situs web sing saged ditambahi utawa diowah isiné déné pambacane. Wiki minangka kumpulan kaca-kaca web sing bisa diowahi déning sapa waé ing sadhengah wektu. Konsep lan piranti empuk Wiki karipta déning Ward Cunningham. Sapa baé éntuk ngowahi sadhengah kaca sing ana ing situs Internet iki.

Miturut Ward Cunningham, situs web saged disebut wiki manawi weneh ciri-ciri ing ngisor iki:

  • Situs wiki saged diowah (disunting utawa dironcé) isi kacane lan saged ditambahi kaca anyar nganggo peramban web.
  • Situs wiki saged nautke kaca siji marang sijiné, nganggo pranala ing jeroning kaca.
  • Situs wiki ngundang saben wong kanggé melu lan kolaborasi yasa situs iku.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]