Wiki

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Wiki-jv.png

Wiki iku macem situs web sing saged ditambahi utawa diubah isine dene pambacane. Wiki mujudaké kumpulan kaca-kaca web sing bisa diowahi déning sapa waé ing sadéngah wektu. Konsep lan piranti empuk Wiki karipta déning Ward Cunningham. Sapa wae éntuk ngowahi sadéngah kaca sing ana ing situs Internet iki.

Miturut Ward Cunningham, situs web saged disebut wiki menawi weneh ciri-ciri ing ngisor iki:

  • Situs wiki saged diubah (disunting utawa dironcé) isi kacane lan saged ditambahi kaca anyar nganggo peramban web.
  • Situs wiki saged nautke kaca siji marang sijine, nganggo pranala ing jeroning kaca.
  • Situs wiki ngundang saben wong kangge melu lan kolaborasi mbangun situs iku.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wiki&oldid=1057622"