Sriracha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Saus sriracha-mayo

Sriracha ( Thai: ศรีราชา , kocapan [sǐːrāːt͡ɕʰāː]  ( listen)</img>  ; Cara Inggris /sˈræə/ utawa /sˈrɑːə/ ) iku jinis sauce panas utawa chili sauce digawe saka tempel saka chili mrico, cuka disaring, papak, gula, lan uyah. [1]

Ing Thailand, saos paling asring diarani sot Siracha ( Thai: ซอสศรีราชา ) lan mung kadang nam phrik Siracha ( Thai: น้ำพริกศรีราชา ). Saos sriracha tradisional Thailand cenderung luwih raos, lan tekstur luwih alus tinimbang versi dudu Thailand. [2]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "What is sriracha?". Cookthink.com. Dibukak ing June 29, 2013.
  2. Nguyen, Andrea (March 4, 2013). "The Original Sriracha". Bon Appétit. Dibukak ing June 29, 2015. The Thais also make many versions of [sriracha] sauce... which tend to be more liquid and pourable than Huy Fong’s. Sriraja Panich has a lovely balance of bright chili heat, delicate sweetness, vinegary tang, and garlicky backnote.