Menyang kontèn

Nam chim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Nam chim
Nam chim chaeo
JinisDip
Panggonan asalThailand
Tlatah utawa prajaSoutheast Asia
DigawéThai people
Buku masakan: Nam chim  Médhia: Nam chim

Nam chim utawa nam jim ( Thai: น้ำจิ้ม , IPA: [ná(ː)m tɕîm] ) yaiku olah-olahan Thai kanggo " saos ". Iki bisa ngrujuk manèka saos sing dicelupaké ing masakan Thai, kanthi akeh campuran asin, legi, pedhes lan asem. [1]

Nam chim luwih akeh banyu tinimbang nam phrik (pasta lombok Thailand). Sanajan saos Sriracha umumé dikenal sot Sriracha ing Thailand ( sot minangka sebutan Thai saka saos tembung Inggris), iki asring diarani nam chim Sriracha utawa nam phrik Sriracha .

Nam chim ing mangkok

Luwih umum utawa dhasar kurang chim digunakaké kanggo panganan panggang utawa di dang. Saos iki ngemot bawang , kécap iwak, gula, jus jeruk, lan lombok jemprit . Jinis resep dhasar iki bisa digunakaké minangka saos sing dicelup lan minangka bagéan integral saka pasugatan. Akèh bahan sing ana ing chim nam sing disigar utawa diuleg ing lemper lan munthu utawa, kanthi ora tradisional, yaiku ing blender.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Thai Salad Dressing - Recipe Nam Jim at Gourmet Food Source". www.gourmetfoodsource.net. Diarsip saka sing asli ing 2012-04-09. Dibukak ing 2020-06-27.