Nam phrik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nam phrik
Nam phrik kapi.JPG
Nam phrik kapi (foreground)
Jeneng liyanéน้ำพริก
JinisDip or chili sauce
Panggonan asalThailand
Tlatah utawa prajaSoutheast Asia
DigawéThai people
Woworan pokokChili peppers
Buku masakan: Nam phrik  Médhia: Nam phrik

Nam phrik ( Thai: น้ำพริก , kocapan [ná(ː)m pʰrík̚] ) minangka jinis saos pedhes Thailand sing khas kanggo masakan Thai . Bahan sing ora biasa kanggo saos jenis phrik yaiku lombok sing seger utawa garing, bawang putih, brambang, peresan jeruk lan asring ana jinis iwak utawa trasi . Kanthi cara tradisional nyepakaké olahan kasebut, bahan-bahan kasebut digandheng kanthi nggunakaké lesung, kanthi uyah utawa kecap iwak ditambahaké.

Saos jinis phrik biasané disajikan ing piring cilik sing diselehaké ing sajian utama minangka sajen utama utawa dicelupaké kanggo nambah rasa, kaya ta janganan mentah utawa pindhang, iwak, unggas lan daging. Gumantung saka jinis kasebut, wilayah lan kulawarga sing nyiyapaké, nam phrik bisa beda karo tekstur saka cuwèran dadi tempel menyang konsistensi meh garing, lembut, utawa serbuk.

Nam phrik ing piring
Nam phrik karo jejanganan

Nanging khrueang kaeng utawa phrik kaeng, ukara nam phrik uga bisa digunakaké kanggo nuduhaké pasta kari Thai kaya ta ing nam phrik kaeng som kanggo kaeng som [1] utawa nam phrik kaeng phet kanggo kaeng phet .[2]

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. Chaslin, Pierre; Canungmai, Piyatep; Tettoni, Luca (1987). Discover Thai Cooking. Times Editions. ISBN 9971401126. Dibukak ing 13 May 2015.
  2. http://www.thaifoodmaster.com/recipes/basic_techniques/thai_curry_paste_recipes/829