Saos pedhes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Saos panas macem-macem jinis.
Saus panas sing difermentasi


Saus panas minangka jinis bumbu, bumbu, utawa salsa sing digawe saka mrica cabe lan bahan liyane. Akeh jinis komersial saus panas sing diproduksi massal . Saus panas sok diarani sambel Chili, nanging sing terakhir duwe tekstur lan viskositas sing luwih kenthel, lan asring ana jinis sing luwih legi utawa luwih alus.

Wong wis nggunakake mrica cabe lan rempah-rempah panas liyane sajrone ewu taun. Pendhudhuk Meksiko, Amerika Tengah lan Amerika Selatan duwe mrica cabai luwih saka 6.000 taun kepungkur. Sajrone pirang-pirang dekade kontak karo Spanyol lan Portugal ing abad kaping 16, pabrik Amerika digawa menyang saindenging Eropa lan menyang Afrika lan Asia, lan diowahi kanthi cara berkembang biak. [1] Salah sawijining saus panas botol pertama sing kasedhiya ing Amerika muncul ing taun 1807 ing Massachusetts . Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; refs tanpa jeneng kudu ana isiné Sawetara merek awal wiwit taun 1800-an isih urip nganti saiki. Saus Tabasco minangka merek paling wiwitan sing dikenal ing industri saus panas Amerika Serikat, sing ditampilake ing taun 1868. Ing taun 2010, iki dadi bumbu paling larang kaping 13 ing Amerika Serikat Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; refs tanpa jeneng kudu ana isiné didhisiki dening Sauce RedHot Frank ing papan nomer 12, yaiku saos sing pisanan digunakake kanggo nggawe swiwi kebo . Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; refs tanpa jeneng kudu ana isiné

Saos mrica abang Tabasco asli

Referensi[besut | besut sumber]