Saos lombok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chili sauce and paste
Accras et sauce chili.jpg
Fritters served with chili sauce in a ramekin
JinisSauce
AjanganAccompaniment
Woworan pokokChili peppers, Water
VariasiHot or sweet
Katerangan liyanéno_recipes= false
Buku masakan:   Médhia: Chili sauce and paste
Green Aji
Senggol

Chili sauce and chili paste are condiments prepared with chili peppers. Saus cabai bisa uga panas, legi utawa gabungane, lan bisa uga beda karo saus panas amarga ana macem -macem jinis manis [1] [2] utawa entheng, sing umume kurang saos panas. Sawetara jinis saus cabai kalebu gula kanggo nyiyapake, [3] kayata saus cabai manis Thailand [4] lan Filipino setuju dulce, [5] sing nambah rasa legi ing profil rasa. Kadhangkala, saos cabai disiyapake karo tomat abang minangka bahan utama. Saus cabai bisa uga duwe tekstur lan viskositas sing luwih kenthel yen dibandhingake karo saus panas .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. The Gypsy Kitchen, Lisa Lamme. p. 57.
  2. The Everything Thai Cookbook, Jam Sanitchat. p. 164.
  3. Handbook of Vegetable Preservation and Processing. pp. 162–164.
  4. The Asian Grocery Store Demystified, Linda Bladholm. pp. 58–61.
  5. Alejandro, Reynaldo G. (2015). Food of the Philippines. Tuttle Publishing. ISBN 9781462905454.