Ès tèh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Teh es karo jeruk nipis

Teh es (utawa teh es [1] ) minangka sawijining ombenan bentuk teh adhem. Sanajan biasane disajikake ing gelas nganggo es, bisa uga nuduhake teh sing wis digawe adhem utawa adhem. Bisa legi karo gula, sirup lan / utawa irisan apel. Teh es uga minangka omben kemasan sing populer lan bisa dicampur karo sirup rasa, kanthi macem-macem rasa umum kayata lemon, raspberry, jeruk nipis, woh hasrat, persik, oranye, stroberi, lan ceri .

Nalika ombenan es teh entuk rasane saka godhong teh ( Camellia sinensis ), teh herbal kadang-kadang disuguhake adhem lan diarani teh es. Iced teh iki kadhangkala digawe dening utamané-dawa nge com saka godhong tèh ing suhu ngisor (siji jam ing srengenge mungsuh 5 menit ing 80-100 ° C utawa 180-212 ° F), sing diarani teh srengenge.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "New words list December 2012". Oxford English Dictionary. Dibukak tanggal March 14, 2013.