Jeruk limau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jeruk nipis lan kembang
Zesting jeruk nipis
Minyak esensial jeruk ( jeruk latifolia )

A jeruk (saka Prancis jeruk, saka Arab Lima, saka Persia līmū, "linglang") [1] iku jeuk woh, kang biasane babak, ijo ing warna, 3–6 centimetres (1.2–2.4 in) diameteripun, lan ngemot vesikel jus asam . [2]Ana sawetara jinis wit jeruk sing woh-wohan diarani jeruk, kalebu jeruk Key ( Citrus aurantiifolia ), jeruk nipis Persia, jeruk kaffir, lan jeruk gurun . Jeruk nipis minangka sumber vitamin C sing akeh, asem, lan asring digunakake kanggo aksen rasa panganan lan omben-omben. Dheweke thukul taun. Tanduran kanthi woh sing diarani "jeruk nipis" duwe asal-usul genetik sing beda-beda; jeruk nipis ora dadi klompok monofletik .

Jeruk limau
Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Company, Houghton Mifflin Harcourt Publishing. "The American Heritage Dictionary entry: lime". www.ahdictionary.com. Diarsipna saka sing asli tanggal 11 April 2016.
  2. "Lime". Encyclopædia Britannica, Inc. 2016. Diarsipna saka sing asli tanggal 10 August 2016. Dibukak tanggal 16 July 2016.