Jeruk purut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jeruk purut
Citrus hystrix dsc07772.jpg
Jeruk purut
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Tetuwuhan
Dhivisi: Tetuwuhan ngembang
Klas: Magnoliopsida
Subklas: Rosidae
Ordho: Sapindales
Famili: Rutaceae
Génus: Citrus
Spésies: C. × hystrix
Jeneng binomial
Citrus × hystrix
DC,

Jeruk purut, jeruk sambel, utawa jeruk pecel (Citrus × hystrix DC.) iku tetuwuhan perdhu kang dimanfaataké mligi woh lan godhong é minangka bumbu panyedhep rasa masakan.

Jeruk purut padatane di anggo masak kaya dene sambel tumpang, pecel, soto lan sapanunggalane. Woh iki duwe rasa kecut kang semu getir ananging ambune wangi. Wit jeruk iki duweni eri kang akeh lan landhep.

jeruk purut

Sajeroning donya boga Asia Kidul-wétan, jeruk purut akèh dianggo minangka penetral ambu amis kanggo nyegah rasa enek, kaya déné ing panganan siomay. Kethokan godhong jeruk purut dicampuraké ing bumbu pecel supaya wangi. Semono uga kanggo gawé rempèyèk, kethokan godhong jeruk purut dicampuraké ing adonan glepung banjur digorèng.

Ing dedagangan internasional, jeruk purut iki dikenal minangka kaffir lime.

Cithakan:Bumbon crakèn