Jeruk purut

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jeruk purut
Jeruk purut
Klasifikasi èlmiah
krajan: Tetanduran
divisio: Tetanduran ngembang
kelas: Magnoliopsida
Subkelas: Rosidae
ordo: Sapindales
kulawarga: Rutaceae
Genus: Citrus
Species: C. × hystrix
Jeneng binomial
Citrus × hystrix
DC,


Jeruk purut, jeruk sambel, utawa jeruk pecel (Citrus × hystrix DC.) iku tetanduran perdhu sing dimanfaataké utamané woh lan godhong é minangka bumbu panyedhep rasa masakan.

Jroning donya boga Asia Kidul-wétan, jeruk purut akèh dianggo minangka penetral ambu amis kanggo nyegah rasa enek, kayadéné ing panganan siomay. Kethokan godhong jeruk purut dicampuraké ing bumbu pecel supaya wangi. Semono uga kanggo gawé rempèyèk, kethokan godhong jeruk purut dicampuraké ing adonan glpung banjur digorèng.

Ing dedagangan internasional, jeruk purut iki dikenal minangka kaffir lime.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jeruk_purut&oldid=815876"