Jeruk purut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jeruk purut
Jeruk purut
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Tetanduran
Divisio: Tetanduran ngembang
Kelas: Magnoliopsida
Subkelas: Rosidae
Ordo: Sapindales
Kulawarga: Rutaceae
Marga: Citrus
Jinis: C. × hystrix
Jeneng binomial
Citrus × hystrix
DC,


Jeruk purut, jeruk sambel, utawa jeruk pecel (Citrus × hystrix DC.) iku tetanduran perdhu sing dimanfaataké utamané woh lan godhong é minangka bumbu panyedhep rasa masakan.

Jroning donya boga Asia Kidul-wétan, jeruk purut akèh dianggo minangka penetral ambu amis kanggo nyegah rasa enek, kayadéné ing panganan siomay. Kethokan godhong jeruk purut dicampuraké ing bumbu pecel supaya wangi. Semono uga kanggo gawé rempèyèk, kethokan godhong jeruk purut dicampuraké ing adonan glpung banjur digorèng.

Ing dedagangan internasional, jeruk purut iki dikenal minangka kaffir lime.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jeruk_purut&oldid=815876"