Jeruk purut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jeruk purut
Citrus hystrix dsc07772.jpg
Jeruk purut
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Tetanduran
Dhivisi: Tetanduran ngembang
Klas: Magnoliopsida
Subklas: Rosidae
Ordho: Sapindales
Famili: Rutaceae
Génus: Citrus
Spésies: C. × hystrix
Jeneng binomial
Citrus × hystrix
DC,

Jeruk purut, jeruk sambel, utawa jeruk pecel (Citrus × hystrix DC.) iku tetanduran perdhu sing dimanfaataké mliginé woh lan godhong é minangka bumbu panyedhep rasa masakan.

Sajeroning donya boga Asia Kidul-wétan, jeruk purut akèh dianggo minangka penetral ambu amis kanggo nyegah rasa enek, kaya déné ing panganan siomay. Kethokan godhong jeruk purut dicampuraké ing bumbu pecel supaya wangi. Semono uga kanggo gawé rempèyèk, kethokan godhong jeruk purut dicampuraké ing adonan glpung banjur digorèng.

Ing dedagangan internasional, jeruk purut iki dikenal minangka kaffir lime.