Dhiamèter

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dhiameter lan radius bunderan.

Dhiameter inggih menika garis tengah. Salebetipun géomètri, dhiameter (saking basa Yunani, diairo = bagi lan metro = ukuran) satunggiling bunderan inggih punika sègmèn garis ingkang ngliwati titik pusat lan ngubungaken kalih titik ing bunderan kasebat, utawi, salebetipun pangginaan modhèrn, dhiameter ateges panjang saking sègmèn garis kasebat. Salebetipun satunggiling bal, dhiameter ngubungaken 2 titik ing lumahing bal lan ngliwati titik pusat bal.

Panjang dhiameter bunderan inggih punika kaping 2 panjang radius. Dhiameter saged dipunginakaken kanggé mangertosi keliling lan wiyar bunderan. Salebetipun bal 3 dimènsi, dhiameter saged dipunginakaken kanggé mangertosi wiyar lumahan lan volume bal.

Sasanèsipun puniku, dhiameter arupi tali busur paling panjang ingkang wonten ing bunderan.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dhiamèter&oldid=879364"