Trapésium (géomètri)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Trapesium siku-siku lan trapesium biasa kanthi dhuwur t

Trapésium iku wangun dhatar rong dhimènsi sing kawangun déning patang rusuk sing loro rusuk mau sejajar nanging dawané ora padha.

Trapésium kalebu jinis wangun dhatar segi papat.

Trapésium sing rusuk kateluné tegak lurus marang rusuk-rusuk sejajar disebut trapesium siku-siku.

Jinis-jinis trapésium[sunting | besut sumber]

Trapésium dumadi saka 3 jinis, ya iku:

1. Trapesium sembarang, ya iku trapésium sing kapapat rusuké dawané ora padha. Trapésium iki ora nduwèni simètri lipat lan simètri puter.

2. Trapésium sama kaki, ya iku trapésium sing nduwé sepasang rusuk sing dawané padha, ing sisih duwé sepasang rusuk sing sejajar. Trapésium ini nduwèni siji simètri lipat lan siji simètri puter.

3. Trapésium siku-siku, ya iku trapésium sing rong sisi saka patang pojoké arupa sudut siku-siku. Rusuk-rusuk sing sejajar tegak lurus karo dhuwuré trapésium iki.

Rumus trapesium[sunting | besut sumber]

Kubengan[sunting | besut sumber]

K = jumlah dari keempat sisi yang ada

Jembar/ (Basa Indonésia: Luas)[sunting | besut sumber]

J = \frac{JumlahRusukSejajar.tinggi}{2}\,