Trapésium (géomètri)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Trapesium siku-siku lan trapesium biyasa kanthi dhuwur

Trapésium iku wangun dhatar rong dhimènsi kang kawangun déning patang rusuk kang loro rusuk mau sejajar nanging dawané ora padha.

Trapésium kalebu jinis wangun dhatar segi papat.

Trapésium kang rusuk kateluné tegak lurus marang rusuk-rusuk sejajar karan trapesium siku-siku.

Jinis-jinis trapésium[besut | besut sumber]

Trapésium dumadi saka 3 jinis, ya iku:

1. Trapesium sembarang, ya iku trapésium kang kapapat rusuké dawané ora padha. Trapésium iki ora duwé simètri lipat lan simètri puter.

2. Trapésium sama kaki, ya iku trapésium kang nduwé sepasang rusuk kang dawané padha, ing sisih duwé sepasang rusuk kang sejajar. Trapésium ini duwé siji simètri lipat lan siji simètri puter.

3. Trapésium siku-siku, ya iku trapésium kang rong sisih saka patang pojoké wujud sudut siku-siku. Rusuk-rusuk kang sejajar tegak lurus karo dhuwuré trapésium iki.

Rumus trapesium[besut | besut sumber]

Kubengan[besut | besut sumber]

Jembar/ (Indonésia: 'Jembar')[besut | besut sumber]