Trapésium (géomètri)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Trapesium siku-siku lan trapesium biyasa kanthi dhuwur

Trapésium iku wangun dhatar rong dhimènsi sing kawangun déning patang rusuk sing loro rusuk mau sejajar nanging dawané ora padha.

Trapésium kalebu jinis wangun dhatar segi papat.

Trapésium sing rusuk kateluné tegak lurus marang rusuk-rusuk sejajar disebut trapesium siku-siku.

Jinis-jinis trapésium[besut | besut sumber]

Trapésium dumadi saka 3 jinis, ya iku:

1. Trapesium sembarang, ya iku trapésium sing kapapat rusuké dawané ora padha. Trapésium iki ora duwé simètri lipat lan simètri puter.

2. Trapésium sama kaki, ya iku trapésium sing nduwé sepasang rusuk sing dawané padha, ing sisih duwé sepasang rusuk sing sejajar. Trapésium ini duwé siji simètri lipat lan siji simètri puter.

3. Trapésium siku-siku, ya iku trapésium sing rong sisih saka patang pojoké arupa sudut siku-siku. Rusuk-rusuk sing sejajar tegak lurus karo dhuwuré trapésium iki.

Rumus trapesium[besut | besut sumber]

Kubengan[besut | besut sumber]

Jembar/ (Indonésia: 'Jembar')[besut | besut sumber]