Mangkok

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Usuicha, mangkok kang ana upacara ngunjuk teh ing Jepang

Mangkok ya iku sawijining piranti mangan kang awujud cekung, kang kagawe saka porselen, watu, plastik, logam, utawa gelas. Wanguné kang cekung jroning piring nyebabake mangkuk cocok kanggo wadah dedaharan kang nduwèni jangan utawa banyu uga tumuju ngindari anané jangan utawa dedaharan kang awujud banyu iku ora kutah. Wujud mangkok ing jaman biyen bisa uga kagawe saka kayu. Dideleng wujud mangkok bisa uga dimupangatake kanggo hiasan ana ing omah kang kagawe saga logam utawa watu mulia kang nduwèni motif utawa ornamen kang aneka werna.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mangkok&oldid=983968"