Mangkok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Usuicha, mangkok kang ana upacara ngunjuk teh ing Jepang

Mangkok ya iku sawijining piranti mangan kang awujud cekung, kang kagawe saka porselen, watu, plastik, logam, utawa gelas. Wanguné kang cekung jroning piring nyebabake mangkuk cocog kanggo wadah dedaharan kang nduwèni jangan utawa banyu uga tumuju ngindari anané jangan utawa dedaharan kang awujud banyu iku ora kutah. Wujud mangkok ing jaman biyèn bisa uga kagawe saka kayu. Dideleng wujud mangkok bisa uga dimupangatake kanggo hiasan ana ing omah kang kagawe saga logam utawa watu mulia kang nduwèni motif utawa ornamen kang aneka werna.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mangkok&oldid=1081169"