Krucut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Kerucut)

Krucut miturut geometri inggih punika kalebet limas ingkang alasipun awujud bunderan. Krucut punika gadhah 2 sisi lan 1 rusuk. pérangan krucut ingkang jejeg punika boten awujud segitiga ananging bidang mlengkung ingkang dipunarani kemul krucut.

Rumus kerucut[besut | besut sumber]

Amba landhesan[besut | besut sumber]

Amba kemul[besut | besut sumber]

Amba permukaan[besut | besut sumber]

    , atau

   

Volume[besut | besut sumber]