Krucut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Kerucut)
Jump to navigation Jump to search

Krucut miturut geometri inggih punika kalebet limas ingkang alasipun awujud bunderan. Krucut punika gadhah 2 sisih lan 1 rusuk. pérangan krucut ingkang jejeg punika boten awujud segitiga nanging babagan mlengkung ingkang dipunarani kemul krucut.

Rumus kerucut[besut | besut sumber]

Amba landhesan[besut | besut sumber]

Amba kemul[besut | besut sumber]

Amba lumah[besut | besut sumber]

    , atau

   

Volume[besut | besut sumber]