Krucut

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Kerucut)
Jujug: pandhu arah, pados

Krucut miturut geometri inggih punika kalebet limas ingkang alasipun awujud bunderan. Krucut punika gadhah 2 sisi lan 1 rusuk. bageyan krucut ingkang jejeg punika boten awujud segitiga ananging bidang mlengkung ingkang dipunarani kemul krucut.

Rumus kerucut[sunting | besut sumber]

Amba landhesan[sunting | besut sumber]

L = \pi r^2

Amba kemul[sunting | besut sumber]

L = \pi\ r\ s

Amba permukaan[sunting | besut sumber]

L = \ LuasLingkaran + LuasSelimut
     = \pi r^2 + \pi\cdot r\cdot s, atau
     = \pi r\cdot (r + s)

Volume[sunting | besut sumber]

V = \frac{1}{3}\cdot \pi r^2 \cdot t

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krucut&oldid=978320"