Kerucut

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kerucut miturut geometri inggih menika kalebet limas ingkang alasipun awujud bunderan. Kerucut menika gadhah 2 sisi lan 1 rusuk. bageyan kerucut ingkang tegak menika boten awujud segitiga ananging bidang mlengkung ingkang dipunarani selimut kerucut.

Rumus kerucut[sunting | sunting sumber]

Luas alas[sunting | sunting sumber]

L = \pi r^2

Luas selimut[sunting | sunting sumber]

L = \pi\ r\ s

Luas permukaan[sunting | sunting sumber]

L = \ LuasLingkaran + LuasSelimut
     = \pi r^2 + \pi\cdot r\cdot s, atau
     = \pi r\cdot (r + s)

Volume[sunting | sunting sumber]

V = \frac{1}{3}\cdot \pi r^2 \cdot t

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kerucut&oldid=834400"