Pasungan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pasungan, tumpengan, utawa tumpeng miturut géyomètri inggih punika kalebet limas ingkang alasipun awujud bunderan. Pasungan punika gadhah 2 sisih lan 1 rusuk. Pérangan pasungan ingkang jejeg punika boten awujud pasagi telu nanging babagan mlengkung ingkang dipunarani kemul pasungan.

Rumus pasungan[besut | besut sumber]

Amba landhesan[besut | besut sumber]

Amba kemul[besut | besut sumber]

Amba lumah[besut | besut sumber]

    , utawa

   

Isi (polum)[besut | besut sumber]