Pasungan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Pasungan, tumpengan, utawa tumpeng miturut géyomètri inggih punika kalebet limas ingkang alasipun awujud bunderan. Pasungan punika gadhah 2 sisih lan 1 rusuk. Pérangan pasungan ingkang jejeg punika boten awujud pasagi telu nanging babagan mlengkung ingkang dipunarani kemul pasungan.

Rumus pasungan[besut | besut sumber]

Amba landhesan[besut | besut sumber]

Amba kemul[besut | besut sumber]

Amba lumah[besut | besut sumber]

    , utawa

   

Isi (polum)[besut | besut sumber]