Kabupatèn Pesawaran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Pesawaran
120px
Lambang Pesawaran
Motto: "---"
Gambar:Lokasi Pesawaran.jpg
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: kutha ---
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Wewengkon
 - Total:

--- km²
Kacamatan
 - Cacahe:

20 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- ---
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Protestan, Katolik lan liyane
Basa: Basa Indonésia lan liyane

Kabupatèn Pesawaran iku kabupatèn ing Propinsi Lampung, Kabupatèn iki minangka pamekaran saka Kabupatèn Lampung Kidul, Propinsi Lampung. Kutha Gedhongtataan iku minangka kutha krajan kabupatène, kutha-kutha liyane : --- lan liya-yane. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hektar.

Geografis[besut | besut sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wetan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Pesawaran katata jroning 20 kacamatan, --- désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Gedhongtataan
  2. Kedhondhong
  3. Negeri Katon
  4. Padhang Cermin
  5. Pundhuh Perdhadha
  6. Tegineneng
  7. Way Lima

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kabupatèn Pesawaran

Lampung
Lambang Provinsi Lampung

Kabupatèn: Lampung Kulon | Lampung Kidul | Lampung Tengah | Lampung Wétan | Lampung Lor | Kabupatèn Mesuji | Pesawaran | Kabupatèn Pringsèwu | Tanggamus | Tulang Bawang | Kabupatèn Tulang Bawang kulon | Way Kanan

Kutha: Bandar Lampung | Metro

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Lampung