Kabupatèn Pesawaran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Pesawaran
120px
Lambang Pesawaran
Sesanti: "---"
Gambar:Lokasi Pesawaran.jpg
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: kutha ---
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Wewengkon
 - Total:

--- km²
Kacamatan
 - Cacahe:

20 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- ---
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané

Kabupatèn Pesawaran iku kabupatèn ing Provinsi Lampung, Kabupatèn iki minangka pamekaran saka Kabupatèn Lampung Kidul, Provinsi Lampung. Kutha Gedhongtataan iku minangka kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : --- lan liya-yane. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Pesawaran katata sajeroning 20 kacamatan, --- désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Gedhongtataan
  2. Kedhondhong
  3. Negeri Katon
  4. Padhang Cermin
  5. Pundhuh Perdhadha
  6. Tegineneng
  7. Way Lima

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Lampung
Lambang Provinsi Lampung

Kabupatèn: Lampung Kulon | Lampung Kidul | Lampung Tengah | Lampung Wétan | Lampung Lor | Kabupatèn Mesuji | Pesawaran | Kabupatèn Pringsèwu | Tanggamus | Tulang Bawang | Kabupatèn Tulang Bawang kulon | Way Kanan

Kutha: Bandar Lampung | Metro

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Lampung