Kabupatèn Tulang Bawang Kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kabupatèn Tulang Bawang Kulon
Lambang Kabupaten Tulang Bawang Barat.png
Lambang Kabupatèn Tulang Bawang Kulon
Moto: Ragem Pai Mangi Wawai (Dalam meraih kesuksesan selalu berpedoman padha putusan bersama)


Lokasi Lampung Kabupaten Tulang Bawang Barat.svg
Peta lokasi Kabupatèn Tulang Bawang Kulon di Lampung
Koordinat:
Propinsi Lampung
Tanggal peresmian 26 November 2008
Pamaréntahan
Luas 1.201,00 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 233.360 (2006)
 - Kepadatan 194
Démografi
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web tulangbawangbaratkab.go.id

Kabupatèn Tulang Bawang Kulon iku Kabupatèn ing Provinsi Lampung, Indonésia. Kabupatèn iki diresmèkaké déning Mantri Dalam Negri Indonésia, Mardiyanto, tanggal 29 Oktober 2008, minangka pamekaran saka Kabupatèn Tulang Bawang.

Kacamatan[besut | besut sumber]

  1. Gunung Agung
  2. Gunung Terang
  3. Lambu Kibang
  4. Pagar Déwa
  5. Tulang Bawang Tengah (Kutha krajan: Panaragan Jaya)
  6. Tulang Bawang Udik
  7. Tumijajar (Kutha krajan: Dayamurni)
  8. Way Kenanga

Wates wewengkon[besut | besut sumber]

ing sisih lor karo: Mesuji Wétan, Way Serdang, lan Kabupatèn Ogan Komering Ilir
ing sisih kidul karo: Abung Surakarta, Muara Sungkai, lan Terusan Nunyai
ing sisih kulon karo: Nagara Batin, Negeri Batin, lan Pakuan Ratu
ing sisih wétan karo: Banjar Agung, Banjar Margo, lan Menggala

Potènsi[besut | besut sumber]

  1. Karet minangka tuwuhan utama sing dibudidaya ing Kabupatèn Tulang Bawang Kulon, saliyané iku tuwuhan pakebonan kaya sawit lan tebu uga akèh ditandur déning para warga.

Laladan-Laladan otonomi yang diresmikan padha tanggal yang sama[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Mesuji, ing Lampung.
  2. Kabupatèn Tulang Bawang Kulon, ing Lampung.
  3. Kabupatèn Pringsèwu, ing Lampung.
  4. Kutha Gunung Sitoli, ing Sumatra Lor.
  5. Kabupatèn Nias Lor, ing Sumatra Lor.
  6. Kabupatèn Nias Kulon, ing Sumatra Lor.
  7. Kabupatèn Tambrauw, ing Papua Kulon.
  8. Kabupatèn Pulo Morotai, ing Maluku Lor.
  9. Kabupatèn Intan Jaya, ing Papua.
  10. Kabupatèn Deiyai, ing Papua.
  11. Kabupatèn Sabu Raijua, ing Nusa Tenggara Wétan.
  12. Kutha Tangerang Kidul, ing Banten.

Rujukan[besut | besut sumber]

Lampung
Lambang Provinsi Lampung

Kabupatèn: Lampung Kulon | Lampung Kidul | Lampung Tengah | Lampung Wétan | Lampung Lor | Kabupatèn Mesuji | Pesawaran | Kabupatèn Pringsèwu | Tanggamus | Tulang Bawang | Kabupatèn Tulang Bawang kulon | Way Kanan

Kutha: Bandar Lampung | Metro

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia