Kabupatèn Pringsèwu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Pringsèwu

Lambang Kabupatèn Pringsèwu



Peta lokasi Kabupatèn Pringsèwu di Lampung
Koordinat:
Propinsi Lampung
Tanggal peresmian 29 Oktober 2008
Pamaréntahan
Luas 625 km2
Gunggung cacah jiwa
 - Total 368.318 jiwa (taun 2006)
 - Kepadatan
Démografi
 - Agama Islam
 - Bahasa Jawa, Lampung, Indonésia
Pembagian administratif
Simbol khas daerah

Pringsèwu iku Kabupatèn ing Provinsi Lampung, Indonésia. Kabupatèn iki disahké dadi Kabupatèn sajeroning Rapat Paripurna DPR tanggal 29 Oktober 2008, minangka pemekaran saka Kabupatèn Tanggamus. Kabupatèn iki dumunung 37 kilomèter sisih kulon Bandar Lampung, kutha krajan provinsi. Kabupatèn Pringsèwu jembaré 625 km2, kanthi sing ndunungi 368.318 jiwa (taun 2006), dumadi saka 8 (wolung) kacamatan, ya iku Kacamatan Pringsèwu, Pagelaran, Pardasuka, Gadingrejo, Sukoharjo, Ambarawa, Adiluwih, lan Kacamatan Banyumas. Saka jembar luas wewengkon, Kabupatèn Pringsèwu minangka kabupatèn sing paling cilik ing Provinsi Lampung.[1]

Laladan-Laladan otonomi sing diresmèkaké ing tanggal sing padha:

  1. Kabupatèn Mesuji, ing Lampung.
  2. Kabupatèn Tulang Bawang Kulon, ing Lampung.
  3. Kabupatèn Pringsèwu, ing Lampung.
  4. Kutha Gunung Sitoli, ing Sumatra Lor.
  5. Kabupatèn Nias Lor, ing Sumatra Lor.
  6. Kabupatèn Nias Kulon, ing Sumatra Lor.
  7. Kabupatèn Tambrauw, ing Papua Kulon.
  8. Kabupatèn Pulo Morotai, ing Maluku Lor.
  9. Kabupatèn Intan Jaya, ing Papua.
  10. Kabupatèn Deiyai, ing Papua.
  11. Kabupatèn Sabu Raijua, ing Nusa Tenggara Wétan.
  12. Kutha Tangerang Kidul, ing Banten.

Wates Wewengkon[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Lampung
Lambang Provinsi Lampung

Kabupatèn: Lampung Kulon | Lampung Kidul | Lampung Tengah | Lampung Wétan | Lampung Lor | Kabupatèn Mesuji | Pesawaran | Kabupatèn Pringsèwu | Tanggamus | Tulang Bawang | Kabupatèn Tulang Bawang kulon | Way Kanan

Kutha: Bandar Lampung | Metro

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia