Kabupatèn Lampung Kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lampung Kulon
Kabupatèn
Lambang
Lambang
Sesanti: Beguai Jejama
(Basa Lampung: Bekerja Bersama)
Lokasi Lampung Kabupaten Lampung Barat.svg
Pernahé Lampung Kulon ing Lampung
NagaraIndonésia
ProvinsiLampung
Dina Dadi16 Agustus 1991
Kutha krajanLiwa
Pamaréntahan
 • BupatiParosil Mabsus
Laladan
 • Gunggung2,064,4 km2 (0,7.971 sq mi)
Cacah warga [1]
 • Gunggung300.703
 • Pepadhet150,000/km2 (380,000/sq mi)
Bebrayan
 • WongLampung, Jawa, Sundha, Batak, Bali lan liya-liya
 • BasaIndonesia, Lampung, Jawa, lan Sundha
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Hindu, Buddha
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe pos34xxx
Kodhe laladan(+62)
Plat montorBE
Situs wèbwww.lampungbaratkab.go.id
(in Indonésia)

Kabupatèn Lampung Kulon (basa Indonésia : Lampung Barat), iku kabupatèn ing provinsi Lampung, kutha Liwa iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ±3.368,14 km².

Géografi[besut | besut sumber]

4o,47',16" - 5o,56',42" Lintang kidul lan 103o,35',08" - 104o,33',51" Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Lampung Barat ketata sajeroning 14 kacamatan, --- désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Balik Bukit
  2. Batu Brak
  3. Belalau
  4. Bengkunat
  5. Karya Penggawa
  6. Lemong
  7. Pasisir Selatan
  8. Pasisir Tengah
  9. Pasisir Utara
  10. Sekincau
  11. Sukau
  12. Sumber Jaya
  13. Suoh
  14. Way Tenong

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Lampung
Lambang Provinsi Lampung

Kabupatèn: Lampung Kulon | Lampung Kidul | Lampung Tengah | Lampung Wétan | Lampung Lor | Kabupatèn Mesuji | Pesawaran | Kabupatèn Pringsèwu | Tanggamus | Tulang Bawang | Kabupatèn Tulang Bawang kulon | Way Kanan

Kutha: Bandar Lampung | Metro

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Lampung


  1. "Kabupaten Lampung Barat Dalam Angka 2018". www.lampungbaratkab.bps.go.id. Retrieved 30 Januari 2020. Check date values in: |accessdate= (help)