Kabupatèn Lampung Kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kabupatèn Lampung Kulon
Lambang Kabupaten Lampung Barat.jpg
Lambang Lampung Barat
Sesanti: "---"
Lokasi Lampung Kabupaten Lampung Barat.svg
Dina Dadi:---
Kutha krajan:kutha ---
Bupati:---
Wakil Bupati:---
Jembar
 - Total:

--- km²
Kacamatan
 - Cacahe:

14 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- ---
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa:---
Agama:Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané

Kabupatèn Lampung Kulon (basa Indonésia : Lampung Barat), iku kabupatèn ing provinsi Lampung, kutha --- iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hktar.

Géografi[besut | besut sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Lampung Barat ketata sajeroning 14 kacamatan, --- désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Balik Bukit
  2. Batu Brak
  3. Belalau
  4. Bengkunat
  5. Karya Penggawa
  6. Lemong
  7. Pasisir Selatan
  8. Pasisir Tengah
  9. Pasisir Utara
  10. Sekincau
  11. Sukau
  12. Sumber Jaya
  13. Suoh
  14. Way Tenong

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Lampung
Lambang Provinsi Lampung

Kabupatèn: Lampung Kulon | Lampung Kidul | Lampung Tengah | Lampung Wétan | Lampung Lor | Kabupatèn Mesuji | Pesawaran | Kabupatèn Pringsèwu | Tanggamus | Tulang Bawang | Kabupatèn Tulang Bawang kulon | Way Kanan

Kutha: Bandar Lampung | Metro

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Lampung