Kabupatèn Tanggamus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Kabupatèn Tanggamus
120px
Lambang Tanggamus
Motto: "---"
Gambar:Lokasi Tanggamus.jpg
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: Kutha Agung Pusat
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Kacamatan
 - Cacahe:

17 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- ---
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Protestan, Katolik lan liyane
Basa: Basa Indonésia lan liyane

Kabupatèn Tanggamus iku kabupatèn ing propinsi Lampung, Kutha Agung Pusat iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | besut sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pemerentahan[sunting | besut sumber]

Kabupatèn Tanggamus ketata jroning 19 kacamatan, --- désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Air Naningan
  2. Bandar Negeri Semuong
  3. Bulok
  4. Cukuh Balak
  5. Gisting
  6. Kutha Agung Kulon
  7. Kutha Agung Pusat
  8. Kutha Agung Wétan
  9. Kelumbayan
  10. Kelumbayan Kulon
  11. Limau
  12. Pematang Sawa
  13. Pugung
  14. Pulau Panggung
  15. Semaka
  16. Sumbereja
  17. Talang Padang
  18. Ulubelu
  19. Wanasaba

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | besut sumber]

Pranala Jaba[sunting | besut sumber]

Lampung
Lambang Provinsi Lampung

Kabupatèn: Lampung Kulon | Lampung Kidul | Lampung Tengah | Lampung Wétan | Lampung Lor | Kabupatèn Mesuji | Pesawaran | Kabupatèn Pringsèwu | Tanggamus | Tulang Bawang | Kabupatèn Tulang Bawang kulon | Way Kanan

Kutha: Bandar Lampung | Metro

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Bali menyang: Lampung