Kabupatèn Tanggamus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Tanggamus
120px
Lambang Tanggamus
Sesanti: "---"
Gambar:Lokasi Tanggamus.jpg
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: Kutha Agung Pusat
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Kacamatan
 - Cacahe:

17 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- ---
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané

Kabupatèn Tanggamus iku kabupatèn ing provinsi Lampung, Kutha Agung Pusat iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Tanggamus ketata sajeroning 19 kacamatan, --- désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Air Naningan
  2. Bandar Negeri Semuong
  3. Bulok
  4. Cukuh Balak
  5. Gisting
  6. Kutha Agung Kulon
  7. Kutha Agung Pusat
  8. Kutha Agung Wétan
  9. Kelumbayan
  10. Kelumbayan Kulon
  11. Limau
  12. Pematang Sawa
  13. Pugung
  14. Pulau Panggung
  15. Semaka
  16. Sumbereja
  17. Talang Padang
  18. Ulubelu
  19. Wanasaba

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Lampung
Lambang Provinsi Lampung

Kabupatèn: Lampung Kulon | Lampung Kidul | Lampung Tengah | Lampung Wétan | Lampung Lor | Kabupatèn Mesuji | Pesawaran | Kabupatèn Pringsèwu | Tanggamus | Tulang Bawang | Kabupatèn Tulang Bawang kulon | Way Kanan

Kutha: Bandar Lampung | Metro

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia