Provinsi Napoli

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Napoli
Provincia di Napoli-Stemma.svg
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region Campania
Ibukutha Napoli
Area 1,171.13 km²
Populasi (2005) 3,092,859
Kapadhetan 2,641
Komunitas 92
Nomor Polisi NA
Kodhe Pos 80121-80147 (cap)
80010-80079 (rest)
Kodhe Telepon 081
ISTAT 063
Presidhèn Riccardo Di Palma
Napoli posizione.png
Peta nuduhaké lokasi provinsi Napoli ing Italia

Provinsi Napoli utawa Napels, (basa Italia: Provincia di Napoli, Nnapulitano: Pruvincia 'e Nàpule) kuwi sawijining provinsi ing regione Campania, Italia. Ibukuthané yakuwiNaples utawa Napoli. Jroning provinsi iki ana 92 Comuni ing Provinsi Napoli.[1]

Demografi[sunting | sunting sumber]

Provinsi Napoli kuwi provinsi kang paling padhet pedunungé ing Italia. Jroning sensus kang dianakaké déning Istituto Nazionale di Statistica taun 2001, enem comuni kang paling padhet ing Italia yakuwi: (Portici, Casavatore, San Giorgio a Cremano, Melito di Napoli, Naples, lan Arzano). Provinsiiki jebaré 1,171.13 km², lan taun 2005 total populasiné 3,092,859.

Peta Provinsi Napoli
Comuni Utama Populasi
Naples 983,797
Giugliano in Campania 108,492
Torre del Greco 88,540
Pozzuoli 82,503
Casoria 81,871
Castellammare di Stabia 65,794
Afragola 63,483
Marano di Napoli 58,978
Portici 57,062
Ercolano 55,310

References[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Upinet.it

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Italia | Provinsi ing regione Campania Bandiera della regione Campania
Avellino | Benevento | Caserta | Napoli | Salerno

((geo-stub}}

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Napoli&oldid=869301"