Pizza

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pizza
Pizza kang dibakar sajeroning oven mawa bahan bakar kayu

Pizza iku panganan kang asalé saka Italia. Panganan kang dibakar iki mèmper roti awujud pipih lan dhuwuré racaké didokoki barang-barang liya kang diarani topping ing basa Inggris. Topping dhasar racaké saus tomat lan kéju. Sawisé iku bisa diwèhi topping liyané kaya ta daging lan sayuran.

Pizza racaké ana rong modèl: pizza Italia lan pizza Amérika. Pizza Italia luwih tipis kamangka pizza Amérika luwih kandel.

Pizza dipangan panas-panas. Kerep dipangan karo sambel utawa saus Tabasco. Ing Tanah Jawa, jaman saiki uga akèh wong kang seneng pizza. Tembung "pizza" dijupuk saka basa Italia pizza (Alfabet Fonetik Internasional / International Phonetic Alphabet, IPA: [ˈpiːtsə]), racaké duwé teges "pai, kue, tart". Akèh kang kliru ngira yèn pizza iku asal saka tembung Italia kang tegesé phai (pie).

Pizza Italia[besut | besut sumber]

Pizza asli asal saka Italia kang bisa tinemu ing Pizzeria (toko Pizza) saben porsi pizza ukurané kira-kira 30 cm utawa luwih, kanthi adonan kang wis ditarik tipis. Salah siji wewadi kalezatan Pizza Italia ya iku prosès pamanggangané kang nganggo oven tradhisional nganggo geni. Bab iki amarga yèn dipanggang nganggo oven listrik, lumrahé adonan pizza tipis bakal dadi atos.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]