Pizza

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pizza
Pizza sing dibakar sajroning oven mawa bahan bakar kayu

Pizza iku panganan sing asalé saka Italia. Panganan sing dibakar iki mèmper roti abentuk pipih lan dhuwuré biasané didokoki barang-barang liya sing diarani topping ing basa Inggris. Topping dhasar biasané saus tomat lan kéju. Sawisé iku bisa diwèhi topping liyané kayata daging lan sayuran.

Pizza biasané ana rong modèl: pizza Italia lan pizza Amérika. Pizza Italia luwih tipis kamangka pizza Amérika luwih kandel.

Pizza dipangan panas-panas. Kerep dipangan karo sambel utawa saus Tabasco. Ing Tanah Jawa, jaman saiki uga akèh wong sing seneng pizza. Tembung "pizza" dijupuk saka basa Italia pizza (Alfabet Fonetik Internasional / International Phonetic Alphabet, IPA: [ˈpiːtsə]), biasané nduwèni teges "pai, kue, tart". Akèh sing kliru ngira yèn pizza iku asal saka tembung Italia sing maknané phai (pie).

Pizza Italia[sunting | sunting sumber]

Pizza asli asal saka Italia sing bisa ditemokaké ing Pizzeria (toko Pizza) saben porsi pizza ukurané kira-kira 30 cm utawa luwih, kanthi adonan sing wis ditarik tipis. Salah siji wewadi kalezatan Pizza Italia yaiku prosès pamanggangané sing nganggo oven tradhisional nganggo geni. Bab iki amarga yèn dipanggang nganggo oven listrik, umumé adonan pizza tipis bakal dadi atos.

Uga delengen[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pizza&oldid=812427"