Provinsi Como

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Propinsi Como
120px
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region Lombardia
Ibukutha Como
Area 1.288 km²
Populasi (2004) 507.500
Kapadhetan 417
Komunitas 162
Nomor Polisi CO
Kodhe Pos 22100
Kodhe Telepon 031 0344 02 0331
ISTAT 013
Presidhèn Leonardo Carioni
Como posizione.png
Peta nuduhaké lokasi provinsi Como ing Italia
Sacro Monte di Ossuccio

Propinsi Como (basa Italia: Provincia di Como) iku propinsi ing sisih lor regione Lombardia, Italia lan wewatesan ing sisih lor karo kanton Ticino lan Grigioni ing Swiss, sisih wétan karo Sondrio lan Lecco, ing sisih kidul karo Propinsi Milano, lan ing sisih kulon karo Propinsi Varese. Kutha Como minangka kutha krajané - kutha gedhé liyané anatara liya: Cantù, Erba, Mariano Comense, lan Olgiate Comasco. Tlatah Campione d'Italia uga duwèké propinsi iki lan dadi enclave ing kanton Ticino, Swiss.

Miturut data 31 Mei, 2005, komunitas utama miturut cacahing padunung antara liya:

Commune Populasi
Como 83,144
Cantù 36,742
Mariano Comense 21,844
Erba 16,874
Olgiate Comasco 10,893
Lurate Caccivio 10,052
Cermenate 8,772
Fino Mornasco 8,748
Turate 8,389
Lomazzo 8,329
Inverigo 8,280
Mozzate 7,494
Appiano Gentile 7,236
Cabiate 7,100
Cernobbio 7,036

Alpen Bergamo lan sawetara bukit nguwasani tlatah propinsi iki, lan tlatah banyu kang paling wigati ya iku tlaga ès (glacial) Tlaga Como. Como uga misuwur minangka tlatah kelairan Alessandro Volta, panemu aki ing taun 1800.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Eropah | Italia | Lombardia
Bergamo | Brescia | Como | Cremona | Lecco | Lodi | Mantova | Milan (Milano) | Pavia | Sondrio | Varese

Cithakan:Propinsi Como



Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Como&oldid=1024572"