Lambrusco

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gelas Lambrusco ( versi Grasparossa ).

Lambrusco ( /læmˈbrʊsk/ ; palafalan jroning basa Italia: [lamˈbrusko] ) iku jeneng saka loro Italia abang anggur anggur lan anggur sing digawe prinsipe saka anggur ngandika. Anggur lan anggur asale saka papat zona ing Emilia-Romagna lan siji ing Lombardia - utamane ing sekitar provinsi tengah Modena, Parma, Reggio-Emilia, lan Mantua . Anggur kasebut nduweni sejarah winemaking sing dawa, kanthi bukti arkeologis sing nuduhake manawa Etruscan nandur anggur. Ing jaman Romawi, Lambrusco pancen dihargai amarga produktivitas lan panenane sing dhuwur, kanthi Cato the Elder nyatakake yen ngasilake rong pertiga hektar bisa ngasilake cukup anggur kanggo ngisi 300 amfora . Anggur sing paling dhuwur yaiku anggur abang frizzante (rada cemlorot ), dirancang kanggo mabuk enom, saka salah siji saka wolung wilayah Lambrusco denominazione di Origine Controllata (DOC): Colli di Parma Lambrusco, Lambrusco Grasparossa di Castelvetro, Lambrusco di Sorbara, Lambrusco Salamino di Santa Croce, Reggiano Lambrusco, Colli di Scandiano e Canossa Lambrusco, Modena Lambrusco, lan Lambrusco Mantovano . Saindhenging taun 1970-an lan 1980-an, Lambrusco manis minangka anggur impor paling gedhe ing Amerika Serikat . Sajrone wektu kasebut, anggur uga diprodhuksi kanthi gaya putih lan ros sing digawe kanthi matesi kontak kulit karo must .