Santa Kitts lan Nèvis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Federation of Saint Kitts and Nevis
Pitakaning Saint Kitts dan Nevis
Flag
Coat of arms of Saint Kitts dan Nevis
Coat of arms
Motto: Country Above Self
(Inggris: "Nagara di Atas Diri Sendiri")
Anthem: O Land of Beauty!
Location of Saint Kitts dan Nevis
Capital
and largest city
Basseterre
Official languagesInggris
GovernmentMonarki konstitusional
Kemerdekaan
• Water (%)
dapat dihiraukan
Population
• 2006 estimate
31.800 (187)
• - census
-
GDP (PPP)2005 estimate
• Total
US$0,59 miliar (183)
• Per capita
US$14.293 (48)
CurrencyDolar Karibia Timur (XCD)
Time zoneUTC-4
• Summer (DST)
UTC-4
Calling code869
Internet TLD.kn

Federasi Saint Kitts lan Nevis iku nagara kapuloan kang dumunung ing Kapuloan Leeward, Karibia. Kutha krajan lan kursi pamaréntahan fédheral manggon ing Pulo Saint Kitts. Pulo Nevis kang luwih cilik wewengkoné let ±3 km sisih kidul-wétan Saint Kitts.

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Saint Kitts lan Nevis dipérang dadi 14 lingkungan (parish):

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]