Julia Grant

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Julia Grant
Julia Grant.jpg
Ibu Nagara Amerika Serikat ke-22
Lungguh
4 Maret 1869 – 4 Maret 1877
Kadhisiki Eliza McCardle Johnson
Kagantèni Lucy Webb Hayes
Rerincèn priangga
Lair 26 Januari 1826
St. Louis, Missouri, U.S.
Pati Dhésèmber 14, 1902(1902-12-14) (umur 76)
Sisihan Ulysses S. Grant
Alur Frederick Tracy Dent (brother)
Anak Frederick Dent Grant
Ulysses S. Grant, Jr.
Ellen Wrenshall Grant
Jesse Root Grant
Panggaota Ibu Nagara Amerika Serikat
Agama Methodist
Tandha tangan

Julia Boggs Dent-Grant (lair 26 Januari 1826 – pati 12 Dhésèmber 1902 ing yuswa 76 taun).[1] Julia Grant iku bojoné Presiden Amerika Serikat kang kaping wolulas.[1] Présidhèn iki jenengé Ulysses S. Grant. Julia Grant iku Ibu Nagara Amérika Sarékat wiwit taun 1869 nganti taun 1877.[1] Julia Grant lair ing sacedhaké St. Louis, Missouri Amérika Sarékat lan surud nalika tanggal 14 Dhésèmber 1902 ing Washington, D.C..[1] Julia Grant iku anak wadon saka pasangan Frederick Dent lan Ellen Bray Wrenshall Dent.[2] Julia Grant nduwe anak kang cacahe wolu lan anak ragil iku anak kang wadon dhéwé.[2] Anaké papat lanang lan papat manèh wadon.[2] Sanajan Julia Grant didhidhik ing pamulangan lokal lan manggon nganti pitung taun ing Misses Mauros salah sijiné bangunan pamulangan ing St. Louis, Missouri, Julia dadi murid kang béda.[1] Julis Grant nikah tanggal 22 Agustus 1848.[1] Sawisé Ulysses dadi présidhèn nalika wulan Maret taun 1869, Julia Grant urip ing Gedhung Putih ananging para kulawargané isih urip ing omah kang manggon ing Washington.[1] Sanajan mangkono, Julia Grant bisa adhaptasi karo tradhisi.[1] Julia Grant dadi bojoné présidhèn kang sepisanan éntuk kawigaten saka nagarané.[1] Julia Grant nduwèni rasa preduli tumprap nagarané.[1] Ibu nagara iki ndadèkaké akèh kagiyatan sosial.[1] Nalika jaman Julia Grant akèh artikel ngenani bocah kang ditulis ing kalawarta, kalawarta wong wadon wiwit nulis artikel ngenani omah présidhèn.[1] Ing kalawarta iku uga nganggit Godey's Lady's Book malah dipacak ing kolom régulèr.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (en)biography.com(dipunundhuh tanggal 26 Agustus 2011)
  2. ^ a b c (en)firstladies.org(dipunundhuh tanggal 26 Agustus 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Julia_Grant&oldid=1105915"