Julia Grant

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Julia Grant
Julia Grant.jpg
Ibu Nagara Amerika Serikat ke-22
Lungguh
4 Maret 1869 – 4 Maret 1877
Kadhisiki Eliza McCardle Johnson
Kagantèni Lucy Webb Hayes
Rerincèn priangga
Lair 26 Januari 1826
St. Louis, Missouri, U.S.
Pati Dhésèmber 14, 1902(1902-12-14) (umur 76)
Sisihan Ulysses S. Grant
Alur Frederick Tracy Dent (brother)
Anak Frederick Dent Grant
Ulysses S. Grant, Jr.
Ellen Wrenshall Grant
Jesse Root Grant
Panggaota Ibu Nagara Amerika Serikat
Agama Methodist
Tandha tangan

Julia Boggs Dent-Grant (lair 26 Januari 1826 – pati 12 Desember 1902 ing yuswa 76 taun).[1] Julia Grant iku bojoné Presiden Amerika Serikat kang kaping wolu las.[1] Presiden iki jenengé Ulysses S. Grant. Julia Grant iku Ibu Nagara Amerika Serikat wiwit taun 1869 nganti taun 1877.[1] Julia Grant lair ing sacedhaké St. Louis, Missouri Amerika Serikat lan mati nalika tanggal 14 Desember 1902 ing Washington, D.C..[1] Julia Grant iku anak wadon saka pasangan Frederick Dent lan Ellen Bray Wrenshall Dent.[2] Julia Grant nduwe anak kang cacahe wolu lan anak pungkasan iku anak kang wadon dhewé.[2] Anaké papat lanang lan papat manèh wadon.[2] Sanajan Julia Grant sekolah ing sekolah lokal lan manggon nganti pitung taun ing Misses Mauros salah sijiné bangunan sekolah ing St. Louis, Missouri, Julia dadi murid kang beda.[1] Julis Grant nikah tanggal 22 Agustus 1848.[1] Sawisé Ulysses dadi presiden nalika sasi Maret taun 1869, Julia Grant urip ing Gedhung Putih ananging para kluwargane isih urip ing omah kang manggon ing Washington.[1] Sanajan ngono, Julia Grant bisa adaptasi karo tradhisi.[1] Julia Grant dadi bojone presiden kang sepisanan éntuk kawigaten saka nagarané.[1] Julia Grant nduwèni rasa preduli tumprap nagarané.[1] Ibu nagara iki ndadekaké akéh kagiyatan sosial.[1] Nalika jaman Julia Grant akéh artikel ngenani bocah kang ditulis ing majalah, majalah wong wadon wiwit nulis artikel ngenani omah presiden.[1] Ing majalah iku uga nyithak Godey's Lady's Book malah dicithak ing kolom regular.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (en)biography.com(dipunundhuh tanggal 26 Agustus 2011)
  2. ^ a b c (en)firstladies.org(dipunundhuh tanggal 26 Agustus 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Julia_Grant&oldid=1002976"