Nagasaki

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Nagasaki in Nagasaki Prefecture.png
Gambar:Nagasaki-night s.jpg
Nagasaki pada malam hari, 2003

Nagasaki Swara dengarkan (長崎市; -shi) iku kutha krajan lan kutha paling gedhé ing Prefektur Nagasaki sing dumunung ing pesisir sisih kidul-kulon Kyushu, Jepang. Lokasi geografisé ya iku 32°44′ LU 129°52′ BT. Nagasaki dadi pusat pengaruh Éropah ing Jepang ing zaman pertengahan. Kutha Nagasaki sing dadi kutha pelabuhan ing Jepang minangka kutha sing ora kaisolasi nalika Jepang matrapaké pulitik Isolasi(SAKKOKU). Pengaruh Éropah uga cetha banget saka pesaté perkembangan agama kristen ing kutha kasebut lan akèhé paninggalan sajarah arupa bangunan-bangunan Gréja sing isih karumat nganti saiki lan didadèkaké minangka obyèk wisata.

Kutha kembar[sunting | besut sumber]

Deleng uga[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nagasaki&oldid=1053316"