Nagasaki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Nagasaki in Nagasaki Prefecture.png
Gambar:Nagasaki-night s.jpg
Nagasaki pada malam hari, 2003

Nagasaki Ngenani wuni iki dengarkan  (長崎市; -shi) iku kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing Prefektur Nagasaki sing dumunung ing pasisir sisih kidul-kulon Kyushu, Jepang. Lokasi geografisé ya iku 32°44′ LU 129°52′ BT. Nagasaki dadi pusat prabawa Éropah ing Jepang ing jaman pertengahan. Kutha Nagasaki sing dadi kutha pelabuhan ing Jepang minangka kutha sing ora kaisolasi nalika Jepang matrapaké pulitik Isolasi(SAKKOKU). Prabawa Éropah uga cetha banget saka pesaté perkembangan agama kristen ing kutha mau lan akèhé paninggalan sajarah arupa yasan-yasan Gréja sing isih karumat nganti saiki lan didadèkaké minangka obyèk wisata.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Taman katentreman ing kutho Nagasaki

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]