Quebec

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Québec
Flag of Quebec.svg Coat of arms of Québec.svg
(Gendéra Quebec) (Lambang Quebec)
Sesanti: Je me souviens
Québec, Canada.svg
Kutha krajan
Kutha gedhé dhéwé
Quebec City
Montreal
Wewengkon
 -Total
 -% fresh water
Nomer loro gedhé dhéwé ing Kanada
(1st lgst prov.)]]
1 542 056 km²
11,5%
Warga
 -Total (2002)
 -Karapetan
Urutan kedua di Kanada
7 455 208
5,43/km²
Masuk Kanada
 -Tanggal
 -Orde
Prov. of Canada
joined Confed.
1867
1
Pérangan Wektu UTC-5
Informasi Pos
Postal abbreviation
Postal code prefix
 
QC
G, H, J
ISO 3166-2 CA-QC

Parlemen Kanada

 Cacahe kursi
 Kursi senat
 
75
24
Perdana Mentri Philippe Couillard
Letnan Gubernur Pierre Duchesne
Government of Quebec

Quebec (basa Inggris diwaca [kwəˈbɛk] utawa [kəˈbɛk]), ing basa Perancis Québec (diwaca [kebɛk]) iku provinsi kang gedhé dhéwé ing Kanada miturut géografis, lan gedhé dhéwé miturut populasi sawisé Ontario. Cacahe warga ing provinsi iki 7.568.640 (Statistik Kanada, Januari 2005). Cacahe iku 24%-ne warga Kanada. Kanthi basa, budaya lan lembaga kang ana ing njerone, iku kaya déné nagara ing njero Kanada. Basa kang resmi lan anané mung siji kang digunakaké iku basa Perancis, mbentuk laladan francophone Amérika Lor. Quebec iku provinsi ing Kanada kang nganggep basa Inggris iku ora dadi basa resmi (ing tataran provinsi), lan dadi provinsi ing Kanada kang ndadèkaké basa Perancis dadi basa resmi. Liyane iku New Brunswick, miturut Constitution Act 1982.[1]

Kutha krajané Provinsi Quebec ya iku Quebec, kang dadi kutha kang gedhé dhéwé ya iku Montreal. Wargane diarani Quebecer (diwaca "Quebeker") ing basa Prancis un(e) Québécois(e), (diwaca "Quebekwa") kang bisa uga digunakaké ing basa Inggris.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (ing basa Prancis)www.gouv.qc.ca
  2. ^ ind.timegenie.com