Patrick Leahy

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Patrick Leahy
Patrick Leahy
Jabatan: {{{jr/sr and state}}}
Partai pulitik: Democratic
Mangsa jabatan: {{{term}}}
Didhisiki déning: George Aiken
Diterusaké déning:
Lair: 31 Maret 1940 (umur 74)
Montpelier, Vermont
Pasangan: Marcelle Pomerleau

Patrick Joseph Leahy (lair 31 Maret, 1940) iku sénator senior Amérika Sarékat saka Vermont. Leahy asal saka Partai Demokrat, lan wektu iki dadi Ketua Komité Pengadilan Senat.

Karir lan kulawarga[sunting | sunting sumber]

Leahy lair ing Montpelier, Vermont, anak saka Alba lan Howard Francis Leahy. Bapaké wong Amérika-Irlandia lan ibuné Amérika-Italia. Sajarah asal kulawargané yakuwi saka migran Irlandia ing Montreal, Quebec and his wife's family is from Quebec. Leahy duwé sedulur lanang yakuwi John, lansedulur wadon, Mary.

Leahy lulus saka Saint Michael's College ing taun 1961 lan nampa gelar doktor (J.D.) saka Georgetown University Law School ing taun1964.

Senator AS[sunting | sunting sumber]

Ora kaya adaté amarga negara bagéan Vermont sing biasa dadi punjering Partai Republik, Leahy kuwi siji-sijiné angggota Partai Demokrat sing kapilih dadi sénator saka Vermaont lan siji saka mung telu wong non-Republikan sing makili Vermont ing tataran federal sawisé rampung Perang Sadulur AS.

Sajarah pancalonan[sunting | sunting sumber]

  • 1980 election for U.S. Senate
    • Patrick Leahy (D) (inc.), 49.8%
    • Stewart M. Ledbetter (R), 48.5%
  • 1992 election for U.S. Senate
    • Patrick Leahy (D) (inc.), 54.2%
    • Jim Douglas (R), 43.3%
  • 1998 election for U.S. Senate
  • 2004 election for U.S. Senate
    • Patrick Leahy (D) (inc.), 71%
    • Jack McMullen (R) 25%
    • Craig Hill (G) 1%
    • Keith Stern (I) 1%
    • Ben Mitchell (LU) 0%

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Patrick_Leahy&oldid=820888"