Patrick Leahy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Patrick Leahy
Patrick Leahy
Jabatan: {{{jr/sr and state}}}
Partai pulitik: Democratic
Mangsa jabatan: {{{term}}}
Didhisiki déning: George Aiken
Diterusaké déning:
Lair: (1940-03-31) Maret 31, 1940 (umur 76)
Montpelier, Vermont
Pasangan: Marcelle Pomerleau

Patrick Joseph Leahy (lair 31 Maret, 1940) iku sénator senior Amérika Sarékat saka Vermont. Leahy asal saka Parté Dhémokrat, lan wektu iki dadi Ketua Komité Pengadilan Senat.

Karir lan kulawarga[besut | besut sumber]

Leahy lair ing Montpelier, Vermont, anak saka Alba lan Howard Francis Leahy. Bapaké wong Amérika-Irlandia lan ibuné Amérika-Italia. Sajarah asal kulawargané ya iku saka migran Irlandia ing Montreal, Quebec and his wife's family is from Quebec. Leahy duwé sedulur lanang ya iku John, lansedulur wadon, Mary.

Leahy lulus saka Saint Michael's College ing taun 1961 lan nampa gelar dhoktor (J.D.) saka Georgetown University Law School ing taun1964.

Senator AS[besut | besut sumber]

Ora kaya adaté amarga nagara bagéan Vermont sing biasa dadi punjering Parté Républik, Leahy iku siji-sijiné angggota Parté Dhémokrat sing kapilih dadi sénator saka Vermaont lan siji saka mung telu wong non-Républikan sing makili Vermont ing tataran federal sawisé rampung Perang Sadulur AS.

Sajarah pancalonan[besut | besut sumber]

  • 1974 election for U.S. Senate
  • 1980 election for U.S. Senate
    • Patrick Leahy (D) (inc.), 49.8%
    • Stewart M. Ledbetter (R), 48.5%
  • 1986 election for U.S. Senate
  • 1992 election for U.S. Senate
    • Patrick Leahy (D) (inc.), 54.2%
    • Jim Douglas (R), 43.3%
  • 1998 election for U.S. Senate
  • 2004 election for U.S. Senate
    • Patrick Leahy (D) (inc.), 71%
    • Jack McMullen (R) 25%
    • Craig Hill (G) 1%
    • Keith Stern (I) 1%
    • Ben Mitchell (LU) 0%

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Patrick_Leahy&oldid=1054615"