Kali Illinois

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Koordhinat: 38°58′13″N 90°27′15″W / 38.97028°N 90.45417°W / 38.97028; -90.45417
Illinois River
River
Illinois River, seen from Starved Rock.jpg
The Illinois River, as seen from Starved Rock State Park. Notice the dam in the left center portion of the picture.
Country United States
State Illinois
Source Confluence of the Kankakee and Des Plaines Rivers
 - location Grundy County, Illinois, United States
 - elevation 505 ft (154 m)
 - coordinates 41°23′37″N 88°15′37″W / 41.39361°N 88.26028°W / 41.39361; -88.26028
Mouth Mississippi River
 - location Grafton, Illinois, United States
 - elevation 417 ft (127 m)
 - coordinates 38°58′13″N 90°27′15″W / 38.97028°N 90.45417°W / 38.97028; -90.45417
Length 273 mi (439 km)
Basin 28.070 sq mi (72.701 km²)
Discharge
 - average 23.200 cu ft/s (657 /s)
Map of the Illinois River watershed
Map of the Illinois River watershed
[1][2]

Kali Illinois ya iku kali kang dumunung ana ing nagara bageyan Illinois Amérika Sarékat. Illinois kagolong anak kali kang penting jroning miliné Kali Mississippi.Kulrang luwih kali Illionis nduwèni dawa 439 km.

Hulu kali Illinois ya iku ana ing Illinois ing bageyan wétan segara, cerak kutha Joliet. Kali kang mili tumuju wétan nyebrang Illinois, lan tumuju tenggara.Ana kutha kang dilewati miline banyu kali Illinois ya iku Peoria, kuta paling gedhe kang dilewati kali Illinois..

Mili tujumu ing kutha Illinois wetan kulon (barat daya). ketemu ana ing tempur kali Mississippi 40 km saka lor Saint Louis, Missouri.

Kali kang dimupanggatake déning pangangkutan utawa trasportasi ndhuwur banyu déning penduduk asli Amerika. Uga dimumpangatake déning ngajak panjajah Prancis ing awalan.

Cathetan suku[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Illinois&oldid=984864"