Kutub Lor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Kutub Lor lan Samudra Arktik
Pemandhangan ing Kutub Lor

Kutub Lor utawa Arktik iku titik paling lor saka bumi, minangka siji-sijiné titik sing diliwati déning garis khayal 90 derajat Lintang Lor.

Dhéfinisi Kutub Lor Bumi[sunting | besut sumber]

Kutub Lor iku titik paling lor Bumi, bisa didhéfinisèkaké jroning patang cara kang béda-béda. Nanging mung loro cara pisanan sing umum digunakaké. Senadyan mangkono dhéfinisi sing paling umum ya iku Kutub Lor dumunung ing Samudra Arktik.

  1. Kutub Lor Geografis, uga dikenal minangka Lor Sejati, iku titik lor ing poros rotasi Bumi ketemu lumahing bumi.
  2. Kutub Lor Magnetik iku titik lor médhan geomagnetik vertikal, ya iku dip ya iku 90°.
  3. Kutub Lor Geomagnetik iku kutub lor saka momen dipole medan geomagnetik Bumi.
  4. Kutub ora terakses Lor iku titik paling adoh saka pesisir ngendi waé, lan dumunung ing 84°03′N, 174°51′W. Kutub sajenis dumunung ing Samudra Pasifik lan Hindia.

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutub_Lor&oldid=964742"